Cea mai simplă rețetă de ardei iuți la borcan fără fierbere. Ingredientul care dă gustul adevărat de la țară

O rețetă cu care nu ai cum să dai greș
Cea mai simplă rețetă de ardei iuți la borcan fără fierbere. Ingredientul care dă gustul adevărat de la țară

Odată cu sosirea anotimpului ploios, gospodinele încep să-și facă provizii în cămară. De acolo, nu ar trebui să lipsească ardeii iuți la borcan, fiindcă sunt extrem de gustoși și unde mai pui că nici nu necesită mult timp pentru pregătire. Ei nu au nevoie de fierbere și sunt gata în doar câteva minute. Iată, mai jos, reţeta cea mai simplă!

Rețetă de ardei iuți la borcan

În această perioadă, românii își prepară murăturile pentru sezonul rece. Vrei să te apuci și tu de treabă? Ei bine, află că pe internet sau în cărțile de bucate găsești câteva rețete cu care, pur și simplu, nu ai cum să dai greș.

Una dintre ele este rețeta de ardei iuți la borcan fără fierbere. Ea se prepară foarte ușor, iar dacă ții cont de toți pașii de mai jos, vei obține cei mai buni ardei iuți la borcan pe care i-ai consumat vreodată.

Ingrediente

  • un kg de ardei iuți bulgărești
  • 200 de g de cepe mici întregi și curățate
  • apă plată rece
  • oțet 9 grade
  • o lingură cu vârf de sare pentru fiecare l de lichid folosit
  • 100-150 de g de zahăr

Citește și Cum se pun murăturile asortate la borcan. Ordinea corectă după o rețetă veche pentru o multitudine de gusturi si arome!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se spală foarte bine ardeii iuți, în câteva ape reci, apoi se usucă cu șervete de hârtie absorbantă. Ulterior, se curăță ceapa, se spală și se usucă și ea.

Foarte important este ca, de asemenea, borcanele să fie foarte bine sterilizate. Astfel, acestea se spală cu apă caldă și detergent de vase, se limpezesc și se sterilizează prin expunerea la o temperatură ridicată.

După aceea, se introduc ardeii iuți bulgărești și ceapa în borcane. Ulterior, se pune în aplicare un truc pentru a afla decât lichid este nevoie, de fapt. Astfel, se toarnă apă rece peste ardei, cât să-i acopere foarte bine, după care apa se transferă într-un recipient gradat.

Acum se scurge jumătate din cantitatea de apă pentru a completa cu oțet. Mai întâi, însă, în recipient se adaugă sare grunjoasă și zahăr. Se amestecă foarte bine până ce se dizolvă cele două ingrediente, apoi se adaugă oțetul.

Mai departe, se toarnă lichidul obținut în borcanele bine umplute cu ardei iuți bulgărești și ceapă. Recipientele se depozitează într-un loc umbrit și bine ventilat Spor la treabă!

Citește și Cu ce trebuie să ungi borcanele înainte de a pune murăturile în ele. Secretul femeilor de la țară pentru un gust deosebit!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *