Cea mai simplă și rapidă metodă prin care să cureți o tigaie arsă fără să o deteriorezi. Uită de soluțiile scumpe din comerț

Ai nevoie de câteva ingrediente din bucătărie
Cea mai simplă și rapidă metodă prin care să cureți o tigaie arsă fără să o deteriorezi. Uită de soluțiile scumpe din comerț

I se poate întâmpla oricui ca la un moment dat tigaia pe care o folosește cel mai des să nu mai arate deloc ca la început. Arsura se tot strânge, iar după un timp singura variantă la care te gândești este să o arunci cu totul, nu? Din fericire, există soluții pentru a o curăța fără să o deteriorezi.

Ce să faci atunci când tigara este plină de arsuri. Cum poți să o cureți rapid

Dacă ți s-a întâmplat și ție să ai o astfel de tigaie și să te gândești să o arunci, trucul de mai jos îți va fi de mare ajutor. Tot ce ai de făcut este să pui tigaia într-un recipient mai mare, la fiert, cu câteva ingrediente simple care te vor scuti de tot efortul pentru a o curăța.

Dacă vrei să cureți tigaia de arsuri fără să îi fie afectat stratul de protecție ai nevoie de doar câteva ingrediente din bucătărie:

  • o cană de oțet
  • două linguri de bicarbonat de sodiu
  • o cană de apă
  • un burete de sârmă

Cum procedezi pentru a curățat tigaia

Mai întâi de toate umple tigaia arsă cu apă până când fundul acesteia este acoperit complet. Adaugă apoi oțetul. Lasă tigaia pe foc până când apa începe să fiarbă, apoi dă-o la o parte. Adaugă bicarbonatul de sodiu și lasă-l câteva secunde să acționeze. Spală apoi tigaia și înlătură resturile de pe fundul acesteia cu ajutorul buretelui de sârmă.

În cazul în care au mai rămas porțiuni de arsură care nu se desprind fă o pastă de bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă. Lasă această pastă să acționeze câteva minute pe porțiunile arse, apoi înlătur-o cu un burete. Murdăria ar trebui să se desprindă mult mai ușor.

Vezi și – Câte linguri de făină se pun prima dată în aluatul de clătite. Nu vei mai da greș niciodată și nu se mai fac cocoloașe

De ce să nu speli imediat tigaia după ce ai terminat de gătit

Oricine este tentat să pună tigaia în chiuvetă după ce a terminat de gătit. Este foarte important însă să nu pornești apa rece peste aceasta. Diferența puternică de temperatură poate provoca șoc termic și poate distruge chiar și cele mai calitative tigăi. Motivul: metalul din care este făcută tigaia se dilată atunci când este încălzit. Dacă tigaia este stropită cu apă rece în timp ce este încă fierbinte, aluminiul sau oțelul se va contracta brusc și tigaia se poate bomba sau deforma.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *