Cea mai simplă și ușoară rețetă de porumb fiert la borcan. Își va păstra gustul minunat în timpul iernii

Așa poți avea porumb fiert delicios în toiul iernii

Scris de: Oana Matei

31 Aug. 2023

Cea mai simplă și ușoară rețetă de porumb fiert la borcan. Își va păstra gustul minunat în timpul iernii

În timp ce temperaturile scad și natura își intră în hibernare, ne amintim cu nostalgie de aromele și gusturile verii. Dar cine a spus că trebuie să renunțăm la aceste bucurii gustative doar pentru că sezonul cald s-a încheiat? Cea mai simplă și ușoară rețetă de porumb fiert la borcan vine în ajutorul nostru, permițându-ne să păstrăm gustul minunat al verii chiar și în mijlocul iernii geroase.

Cum se conservă porumbul pentru iarnă

Dacă veți avea poftă de porumb fiert, în toiul iernii, vă arătăm cum puteți proceda pentru a-l conserva, prin două metode simple: la borcan sau congelat. Ambele metode au avantajele lor, dar cea mai bună alegere depinde de preferințele personale și nevoile individuale ale fiecăruia.

Porumb la borcan 

Pregătirea porumbului fiert la borcan este o metodă simplă și eficientă pentru a păstra savoarea, aroma și dulceața acestui ingredient minunat. Procesul nu este deloc dificil și, odată ce ați pregătit borcanele, veți avea porumb dulce la îndemână pe tot parcursul anului.

Ingrediente:

  • Porumb dulce proaspăt
  • Apă
  • Sare

Cum se procedează:

  • Spălați borcanele de sticlă și capacul și curățați-le bine pentru a preveni orice contaminare sau bacterii.
  • Tăiați porumbul în bucăți de dimensiuni adecvate și așezați-le uniform în borcanele pregătite.
  • Adăugați apă în borcane, acoperind porumbul și adăugați sare după gust.
  • Închideți capacul borcanului strâns
  • Puneți borcanele într-o oală suficient de mare pentru a le acoperi cu apă, până la nivelul capacelor. Acoperiți fiecare borcan cu un prosop.
  • Puneți la foc mediu și lăsați-le să fiarbă timp de 90 minute.
  • Îndepărtați oală de pe foc și lăsați borcanele să se răcească timp de câteva ore, apoi păstrați-le în cămară, la loc ferit de soare.

Vezi și Cum să fierbi porumbul ca să iasă moale și delicios. Secretul de la țară pe care trebuie să-l știi

Porumb congelat

Pentru congelarea porumbului, procedeul este simplu: fierbeți porumbul timp de 15-20 minute, până este aproape fiert. După acest prim pas, scufundați știuleții fierbinți într-un vas cu apă rece, de la frigider, eventual adăugați și câteva cuburi de gheață. Lăsați porumbul în apă rece timp de 15- 20 de minute, până se răcește complet. Prin acest procedeu, boabele de porumb îți vor forma și textura. După acest pas, puneți știuleții de porumb în pungi cu fermoar și îi dați la congelator. După decongelare, mai fierbeți porumbul timp de 10 minute, în apă cu sare.

Prin aceste două metode simple, veți avea porumb fiert, care poate fi păstrat pe termen lung și care poate fi utilizat pentru a face o varietate de mâncăruri delicioase. Puteți să îl folosiți în salate de legume, în sandvișuri sau ca atare.

Vezi și Ingredientul secret cu care să ungi porumbul fiert. Aşa făceau mereu bunicile pentru un gust perfect

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *