În timp ce temperaturile scad și natura își intră în hibernare, ne amintim cu nostalgie de aromele și gusturile verii. Dar cine a spus că trebuie să renunțăm la aceste bucurii gustative doar pentru că sezonul cald s-a încheiat? Cea mai simplă și ușoară rețetă de porumb fiert la borcan vine în ajutorul nostru, permițându-ne să păstrăm gustul minunat al verii chiar și în mijlocul iernii geroase.
Dacă veți avea poftă de porumb fiert, în toiul iernii, vă arătăm cum puteți proceda pentru a-l conserva, prin două metode simple: la borcan sau congelat. Ambele metode au avantajele lor, dar cea mai bună alegere depinde de preferințele personale și nevoile individuale ale fiecăruia.
Porumb la borcan
Pregătirea porumbului fiert la borcan este o metodă simplă și eficientă pentru a păstra savoarea, aroma și dulceața acestui ingredient minunat. Procesul nu este deloc dificil și, odată ce ați pregătit borcanele, veți avea porumb dulce la îndemână pe tot parcursul anului.
Ingrediente:
Cum se procedează:
Vezi și Cum să fierbi porumbul ca să iasă moale și delicios. Secretul de la țară pe care trebuie să-l știi
Porumb congelat
Pentru congelarea porumbului, procedeul este simplu: fierbeți porumbul timp de 15-20 minute, până este aproape fiert. După acest prim pas, scufundați știuleții fierbinți într-un vas cu apă rece, de la frigider, eventual adăugați și câteva cuburi de gheață. Lăsați porumbul în apă rece timp de 15- 20 de minute, până se răcește complet. Prin acest procedeu, boabele de porumb îți vor forma și textura. După acest pas, puneți știuleții de porumb în pungi cu fermoar și îi dați la congelator. După decongelare, mai fierbeți porumbul timp de 10 minute, în apă cu sare.
Prin aceste două metode simple, veți avea porumb fiert, care poate fi păstrat pe termen lung și care poate fi utilizat pentru a face o varietate de mâncăruri delicioase. Puteți să îl folosiți în salate de legume, în sandvișuri sau ca atare.
Vezi și Ingredientul secret cu care să ungi porumbul fiert. Aşa făceau mereu bunicile pentru un gust perfect