Cel mai bun aliment pentru creier. Ce e bine să consumi zilnic, te ajută pentru o memorie bună

Funcționarea creierului depinde de mai multe lucruri
Cel mai bun aliment pentru creier. Ce e bine să consumi zilnic, te ajută pentru o memorie bună

Pentru o bună funcționare creierul are nevoie de ajutor din partea noastră. Chiar și când dormim, creierul este în continuare ocupat: selectează informații și amintiri, reface conexiuni neuronale și monitorizează buna funcționare a celorlalte organe. Din aceste motive creierul are nevoie de energie, iar aceasta o poate lua din alimente pe care le consumăm. Vezi mai jos care este cel mai bun aliment pentru creier și de ce este important să ai mare grijă la alimentație.

Cel mai bun aliment pentru creier

Funcționarea creierului depinde de mai multe lucruri: stres, componența genetică, nutriție și factori de mediu. Există alimente care sunt foarte bune pentru creier, dar și alimente dăunătoare. Iată o listă cu alimente benefice pentru creier:

În primul rând este bine de menționat faptul că nutrienții esențiali pentru creier sunt proteinele, carbohidrații, grăsimile, vitaminele și mineralele. Așadar, este bine să avem o alimentație cât mei diversificată.

Apa. Apa ajută la îmbunătățirea funcționalității creierului. Corpul uman este făcut din apă, iar dacă nu este hidratat corespunzător organele nu mai funcționează optim. De asemenea, nici creierul nu va fi în cea mai bună formă. Hidratează-te!

Cafeaua. Această băutură conține aminoacizi și antioxidanți. Este foarte important să nu se facă abuz! Cafeaua stimulează producția de serotonină, aceasta fiind un neurotransmițător important care induce o stare de bine.

Ceaiul. În general, ceaiul protejează creierul și ajută la procesarea informației. De asemenea, îmbunătățește memoria.

Ciocolata neagră. Acest tip de ciocolată are aproximativ 70% cacao și conține flavonoide. Acestea reduc riscul de accident vascular cerebral și îmbunătățesc circulația sanguină cerebrală.

Nucile. Acestea conțin proteine și vitamine. Sunt recomandate în situațiile de depresie, insomnie sau anxietate. Nucile îmbunătățesc funcția cognitivă și previn afecțiune neurogenerative.

Broccoli. Legumele verzi în special oxigenează activitatea cerebrală și îmbunătățesc funcția cognitivă. Substanțele care sunt conține de broccoli reduc stresul oxidativ, reduc riscul de boli neurogenerative și contribuie foarte mult la sănătatea creierului.

Spanacul. Acesta ajută la prevenirea declinului cognitiv. Există mai multe studii care susțin această legătură.

Semințele de dovleac și cele de floarea soarelui. Ele conțin antioxidanți care protejează creierul de deteriorarea radicalilor liber. Aceste semințe sunt bogate în vitamina E și tiamină. De asemenea, sunt și surse importante de magneziu, fier, zinc și cupru.

Peștele gras: păstrăv, somon, sardine. Acest tip de pește este bogat în acizi grași esențiali Omega-3. Aceste substanțe sunt foarte importante pentru îmbunătățirea memoriei. Specialiștii recomandă un consum de două porții de pește gras pe săptămână.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *