Cel mai bun îngrășământ natural pentru a accelera înflorirea plantelor. Vor crește mari și frumoase, ai nevoie de câteva ingrediente banale

Este eficient și simplu de preparat!
Cel mai bun îngrășământ natural pentru a accelera înflorirea plantelor. Vor crește mari și frumoase, ai nevoie de câteva ingrediente banale

Cum poți accelera înflorirea plantelor, conform specialiștilor în grădinărit. Acest truc minune va da rezultate garantat. El este extrem de eficient se face doar din câteva ingrediente banale, pe care cu siguranță le ai în casă. Așadar, află din rândurile de mai jos cum prepari cel mai bun îngrășământ natural. El va ajuta plantele să înflorească și să fie sănătoase!

Îngrășământul natural care ajută plantele tale să înflorească

Oricât de ciudat ar suna, află că poți prepara un îngrășamânt excelent din coji de lămâie sau portocală pentru plantele de apartament. Citricele conțin numeroși nutrienti diferiți care vor întări rădăcinile florilor de interior și le vor ajuta să se dezvolte frumos.

Amintim de vitaminele A, B1, B2, C, potasiu, cupru și sulf. Așadar, învelișul acestor fructe este perfect pentru a fi folosit ca îngrășământ natural pentru plante. Cu ajutorul lui, ”minunile” tale nu numai că vor fi mult mai sănătoase, ci vor fi și mult mai înflorite.

Cum se prepară îngrășământul cu coji de citrice

Trebuie precizat că și scorțișoara este, de asemenea, un îngrășământ natural foarte bun pentru plante. Pentru prepararea soluției minune, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 până la 15 coji de citrice, cum ar fi portocale, mandarine sau lămâi;
  • doi litri de apă;
  • un baton de scorțișoară.

Citește și 5 semne că uzi florile prea des. Pontul grădinarilor de top pentru cele mai frumoase mușcate!

Cum trebuie să procedezi:

  • Într-o oală, se pun la fiert doi litri de apă. Ulterior, se adaugă batonul de scorțișoară și cojile de citrice;
  • Se lasă să fiarbă toate ingredientele timp de câteva minute;
  • În final, se oprește focul, se lasă să se răcească amestecul, după care se trece printr-o sită.

Cum se utilizează:

Amestecă o cană din acest îngrășământ natural cu o cană de apă de la robinet. Acum, pulverizează lichidul pe plantele tale de interior. Fă acest lucru cel puțin o dată pe lună dacă dorești să accelerezi procesul de înflorire. Totuși, nu exagera cu soluția, deoarece frunzele florilor se pot îngălbeni.

Citește și Ce să pui în pământul trandafirilor ca să nu se ofilească. Trucul extraordinar pentru flori bogate și sănătoase!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *