Nu ne-am fi imaginat niciodată că folosirea deodorantului ar putea avea o „știință”, dar așa este. Îți spunem de ce ai folosit greșit acest produs și care este cel mai bun moment al zilei să te dai cu deodorant – este un beauty hack valoros!
Deodorantul este o substanță care se aplică în principal la subraț pentru a reduce mirosul de transpirație. Acestea vin sub formă de stick-uri, roll-on-uri și spray-uri și se aplică doar pe piele. Dar modul și momentul în care sunt aplicate contează în ceea ce privește eficiența lor.
Deși este adevărat că oprirea utilizării deodorantului și a antiperspirantului poate face ca pielea să sufere mai puțin, este de asemenea adevărat că un miros mai puternic se poate dezvolta în timp și poate fi incomod în orice context social. Așadar, cum să aplici corect deodorantul pentru a profita la maximum de el și pentru a reduce deteriorarea pielii?
Deși există o mulțime de produse pe piață, trebuie să știi că îți poți face propriul deodorant bio. Astfel, bineînțeles, eviți ingredientele nesănătoase. Deci, de ce ai folosit greșit deodorantul: se pare că substanțele chimice din corpul nostru la prima oră a dimineții sunt esențiale pentru ca sistemul nostru imunitar să funcționeze corect, așa că aplicarea deodorantului dimineața ar interfera cu sănătatea ta.
O echipă de cercetători de la Universitatea din Birmingham spune că ar trebui folosit noaptea, chiar înainte de culcare, și întotdeauna pe pielea uscată. Dermatologii sunt de acord cu acest sfat. Ingredientele active ale acestora pătrund mai bine în piele pe timp de noapte – nu degeaba multe produse de înfrumusețare sunt lăsate în timpul orelor de somn.
Acum, poate te întrebi ce se întâmplă cu dușul de dimineață, avem răspunsul: nici baia, nici bărbieritul nu pot distruge eficacitatea deodorantului. Acum că știi cum să aplici corect deodorantul pentru a profita la maximum de el, folosește-l în timpul zilei doar dacă este strict necesar.
Aluminiul din antiperspirante este o sare de aluminiu, adesea clorhidrat de aluminiu. Acest ingredient a fost folosit de mai bine de jumătate de secol pentru a controla transpirația și mirosurile antiperspirante. Alte săruri de aluminiu se găsesc în vaccinuri, tratarea apei și antiacide, printre nenumărate alte utilizări. Clorhidratul de aluminiu din deodorante se absoarbe în piele și blochează temporar porii. Astfel împiedică transpirația să ajungă la suprafață.