Cel mai bun pește la grătar. Secretul pentru a ieși fraged și suculent la interior

Peștele reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni dintre preparatele consumatorilor de carne
Cel mai bun pește la grătar. Secretul pentru a ieși fraged și suculent la interior

Peștele este unul dintre alimentele recomandate de majoritatea nutriționiștilor, mai ales dacă vreți să scăpați de kilogramele în plus. Cu toate astea, peștele trebuie consumat cu moderație, pentru că ar putea conține substanțe toxice. Sunt mulți cei care preferă peștele la grătar, dar nu toate tipurile sunt potrivite pentru a fi gătite în acest fel. Iată cel mai bun pește la grătar.

Trucuri simple recomandate de bucătari pricepuți

Peștele reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni dintre preparatele consumatorilor de carne, însă, în funcție de tipul său, el poate să fie pregătit în diferite moduri. Dacă puneți peștele nepotrivit pe grătar, acesta fie se va sfărâma fie va deveni uscat. Nu orice fel de pește poate fi preparat pe grătarul încins.

Citește și: Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea românii anul acesta la începutul lunii mai

Cel mai bun pește la grătar

Există doar câteva tipuri de pește potrivit pentru grătar. Pentru a fi siguri că faceți alegerea corectă și nu veți distruge peștele, alegeți varianga corectă. Indiferent de tipul de pește pe care îl alegi, asigură-te că acesta este în primul rând cât mai proaspăt pentru a beneficia de toate calitățile sale.

Cel mai bun pește la grătar
Cel mai bun pește la grătar

Cele mai bune alegegeri pentru grătar sunt tonul, somonul, somnul, pargoș, sardine sau ton cu coadă galbenă.

După ce ai ales peștele potrivit pentru a fi pregătit la grătar, află câteva mici secrete pentru ca acesta să se păstreze suculent și fraged la interior, dar și bine rumenit la exterior. Apoi poți trece la pașii tehnici.

Citește și: Cum va fi vremea de 1 Mai 2023. Unde se anunță ploi, mesajul transmis de meteorologi

Cum se gătește corect peștele la grătar

  • Grătarul trebuie încins bine
  • Se obține o crustă crocantă, iar timpul de gătire al peștelui va fi mai redus și nu vei ajunge în situația în care acesta ar putea să se usuce la preparare.
  • Bucățile de carne de grătar nu se vor lipi, dacă grătarul este încins bine.
  • Peștele stă timp de 5-10 minute înainte de a-l pune pe grătar pentru ca acesta să ajungă la temperatura camerei.
  • Peștele se unge cu ulei și îl vei condimenta înainte de a-l găti.
  • Peștele se așează pe partea cu carne pentru a o rumeni prima și așteaptă până când aceasta se va desprinde cu ușurință de pe grătar, semn că este preparată corect.
  • Pentru fiecare centimetru de pește este necesar un timp de 8-10 minute pe grătar.
  • Folosește o spatulă pentru a îndepărta carnea și a lăsa pielea pe grătar.

Beneficiile cărnii de pește

  • Carnea de peste contine fier, o substanta minerala care contribuie la prevenirea si combaterea anemiei.
  • Previne anemia
  • Accelerează arderile
  • Previne cancerul
  • Scade riscul de boli cardiovasculare
  • Previne inflamațiile
  • Mărește aportul de calciu în organism

Soiuri de pești cu un conținut ridicat de mercur

  • merlin albastru
  • pește spadă
  • rechin
  • macrou

Pește cu un conținut moderat de mercur (poate fi consumat o data pe lună)

  • pionul portocaliu
  • merluciul
  • epinefelul

Tonul este un pește gras, ideal pentru grătar. În plus, este extrem de savuros, fiind necesare doar un strop de lămâie, alături de sare și piper pentru a-i potența aromele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *