Peștele este unul dintre alimentele recomandate de majoritatea nutriționiștilor, mai ales dacă vreți să scăpați de kilogramele în plus. Cu toate astea, peștele trebuie consumat cu moderație, pentru că ar putea conține substanțe toxice. Sunt mulți cei care preferă peștele la grătar, dar nu toate tipurile sunt potrivite pentru a fi gătite în acest fel. Iată cel mai bun pește la grătar.
Peștele reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni dintre preparatele consumatorilor de carne, însă, în funcție de tipul său, el poate să fie pregătit în diferite moduri. Dacă puneți peștele nepotrivit pe grătar, acesta fie se va sfărâma fie va deveni uscat. Nu orice fel de pește poate fi preparat pe grătarul încins.
Citește și: Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea românii anul acesta la începutul lunii mai
Există doar câteva tipuri de pește potrivit pentru grătar. Pentru a fi siguri că faceți alegerea corectă și nu veți distruge peștele, alegeți varianga corectă. Indiferent de tipul de pește pe care îl alegi, asigură-te că acesta este în primul rând cât mai proaspăt pentru a beneficia de toate calitățile sale.
Cele mai bune alegegeri pentru grătar sunt tonul, somonul, somnul, pargoș, sardine sau ton cu coadă galbenă.
După ce ai ales peștele potrivit pentru a fi pregătit la grătar, află câteva mici secrete pentru ca acesta să se păstreze suculent și fraged la interior, dar și bine rumenit la exterior. Apoi poți trece la pașii tehnici.
Citește și: Cum va fi vremea de 1 Mai 2023. Unde se anunță ploi, mesajul transmis de meteorologi
Soiuri de pești cu un conținut ridicat de mercur
Pește cu un conținut moderat de mercur (poate fi consumat o data pe lună)
Tonul este un pește gras, ideal pentru grătar. În plus, este extrem de savuros, fiind necesare doar un strop de lămâie, alături de sare și piper pentru a-i potența aromele.