Cel mai eficient tratament pentru găinile care mănâncă ouă. Așa le dezveți de acest obicei

Vezi cum poți să îți dezveți găinile să mănânce ouă
Cel mai eficient tratament pentru găinile care mănâncă ouă. Așa le dezveți de acest obicei

Dacă o găină va reuși să-și spargă propriul ou va avea curiozitatea de a afla ce se regăsește înăuntru. Astfel, va descoperi că acolo se află ceva gustos și nutritiv şi va sfârşi prin a mânca atât gălbenușul, cât și albușul. Obiceiul prost se poate răspândi rapid în coteț și, dacă nu se iau măsuri, problema va fi în cele din urmă greu de remediat. Iată cum îți poți dezvăța găinile să își mănânce propriile ouă!

Cum să îți dezveți găinile să mănânce ouă

Păsările nu au foarte multe pretenții și tot ce văd vor mânca fără nicio obiecție. Ouăle sunt o sursă bogată de calciu și proteine pentru ele, dar nu trebuie să le obișnuiești să le mănânce, deoarece se vor înfrupta din toate ouăle pe care le văd până când nu vor lăsa nici o urmă. Iată mai jos cum să împiedici găinile să mănânce ouăle.

Mai întâi de toate, este important să te asiguri că găinile beneficiază de necesarul de proteine de care au nevoie. Așadar, furajele trebuie să conțină circa 15% proteine și ar trebui suplimentate cu srot de floarea soarelui sau de soia. Conform specialiștilor, o găină care face ouă are nevoie de circa 130-165 de g de furaj combinat. Însă, cifrele pot să varieze în funcție de rasa păsărilor.

Mai sunt situații în care găinile fac ouă cu coaja moale. În aceste cazuri, este posibil ca păsările să aibă o lipsă de calciu, așa că ar trebui să le adaugi în hrană făină de calcar sau un supliment de calciu. Pentru a-ți dezvăța găinile să își mănânce ouăle, trebuie neapărat să scapi de bucățile de coji din cuibar.

Citește și De ce să pui sare în hrana păsărilor de curte. Truc genial, uimitor ce se întâmplă!

Cum sa iti dezveti gainile sa isi manance propriile oua
Cum sa iti dezveti gainile sa isi manance propriile oua

Alte moduri prin care poți să-ți împiedici găinile să mănânce ouă

În afară de metoda de mai sus, specialiștii spun că mai există și alte soluții pentru a scăpa de această problemă delicată. Experții spun că este foarte important să le oferi spațiu păsărilor pentru a oua și, implicit, cuibare.

Acestea din urmă trebuie să fie ferite de lumina puternică și să fie amenajate cu paienpentru ca ouălele să nu se spargă. O altă variantă este să construiești anumite cuibare înclinate, astfel încât ouăle să nu rămână la vedere și să cadă într-o plasă specială de unde să le iei la sfârșitul zilei.

În plus, ai grijă să aduni ouăle la timp. Nu le lăsa în cuibare mai mult de o zi. În schimb, dacă păsările tale și-au făcut deja un obicei din a-și mânca propriile ouă, pune-le la vedere un ou din plastic.

Acestea vor încerca să-l spargă, nu vor reuși și vor renunța. O altă variantă ar fi aceea de a umple un ou cu muștar, utilizând o seringă. Găinile nu suportă deloc muștarul, așa că atunci când vor încerca să se înfrupte din el vor rămâne dezamăgite.

Citește și De ce să fierbi ouăle în apă minerală. Metoda genială pe care o vei folosi mereu!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *