Cel mai rapid truc pentru a decoji vinetele coapte. Durează doar câteva secunde, îți va ușura cu mult munca

Așa se vor decoji rapid
Cel mai rapid truc pentru a decoji vinetele coapte. Durează doar câteva secunde, îți va ușura cu mult munca

Vinetele sunt, fără îndoială, unele dintre legumele-vedetă ale sezonului cald. Ele sunt extrem de sănătoase, gustoase și versatile. Vinetele sunt utile pentru prepararea diverselor tipuri de mâncăruri, dar salata rămâne preferata românilor. Însă, multe gospodine se feresc să o pregătească, asta pentru că decojitul acestor legume reprezintă un adevărat chin. Însă, există un truc care le va ușura munca considerabil. Doar așa, vinetele tale vor fi gata de preparare în doar câteva secunde!

Cum să cureți vinetele în doar câteva secunde

Prăjite, umplute, înăbușite, la grătar, la tocană, la cuptor și la salată, vinetele sunt, fără dar și poate, unele dintre cele mai gustoase și versatile legume din întreaga lume.

Sunt alcătuite în proporție de 90% din apă, așa că sunt foarte sănătoase și ușoare. Potrivit unui studiu, o bucată de mărime medie are mai puțin de 25 de calorii.

Cu toate acestea, vinetele au și un dezavantaj, și anume se curăță foarte greu. Tocmai din acest motiv, multe gospodine se feresc să le prepare. Din fericire, există un truc prin care acestea pot fi decojite în doar câteva secunde.

Tot ceea ce trebuie să faci este să le speli bine și să le usuci cu un prospop, apoi să le pui într-o tavă cu hârtie de copt și să le introduci în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius. Lasă-le să se coacă uniform pe toate părțile. După ce vinetele sunt gata coapte, scoate-le și înfășoară-le în folie alimentară.

Citește și Nu mai pune maioneză în salata de vinete. Ingredientul special care îi dă un gust aparte, se poate consuma chiar și în post!

Cum poti curata vinetele de coaja rapid 1
Cum poti curata vinetele de coaja rapid

Trucul prin care vinetele se decojesc rapid

Acum, taie-le capetele (nu codițele) și strânge până când miezul va ieși prin spațiul creat. Astfel, nu te vei mai chinui să cureți vânăta de cojițele carbonizate enervante care tot rămân lipite pe miez.

Utilizând această metodă extraordinară, coaja va rămâne în folia alimentară, în timp ce miezul va ieși foarte simplu și ușor la suprafață. Încearcă și tu și vei rămâne uimit cât de ușor e!

Citește și Câtă ceapă se pune în salata de vinete, de fapt. Secretul gustului perfect, rețeta de care nu te vei mai sătura!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *