Este sezonul în care cireșele și vișinele sunt la mare căutare. Chiar dacă prețurile sunt cam piperate pentru început, pentru unii, pofta este mult mai mare. Există o metodă banală prin care poți scoate sâmburii de la cireșe sau vișine pe care trebuie să o încerci.
Cea mai rapidă și mai ușoară metodă de a scoate sâmburii pe care trebuie să o încerci te va ajuta să faci gem, compot sau pur și simplu să te bucuri de fructe. Vei avea nevoie doar de un ciocan, un ac de siguranță și un tocător de lemn.
Pentru început, spală cireșele sau vișinele foarte bine și curăță-le de codițe, apoi așază-le pe un tocător de lemn, unul lângă altul, acoperindu-le cu o foaie de copt. Folosește ciocanul de lemn pentru a presa ușor fructele, însă cu mare grijă, pentru a nu le zdrobi, deoarece va ieși tot sucul din ele.
Fructele trebuie să fie doar puțin strivite, iar sâmburele va ieși imediat atunci când îl vei scoate cu un ac de siguranță. Folosind această metodă, vei scăpa de sâmburii fructelor mult mai repede. Însă, este bine de știut că, dacă scoți sâmburii astfel, fructele nu vor mai arăta perfect. Metoda este folosită, de regulă, atunci când vreți să faceți gem, compot sau dulciuri.
Citește și: Trucul rapid prin care poți să scoți sâmburii de la cireșe. Metoda pe care o vei folosi mereu
Este sezonul cireșelor, iar dacă ai reticente în a le consuma, probabil este din cauza posibilității ca una dintre acestea să conțină viermi. Este important să știi metoda prin care poți depista dacă cireșele au, sau nu, viermi, înainte de a le cumpără, pentru a nu avea o surpriză neplăcută.
În primul rând, atunci când cumperi cireșele, trebuie să ai grijă ca acestea să fie ferme la atingere, netede și curate. Unele zone care pot părea „putrede” pot indica prezența viermilor.
Pentru a evite viermii din cireșe, uită-te după cireșele care prezintă pete maronii, precum fructele prea moi. Există un truc pe care poți să îl folosești, în cazul în care ți-ai dat seama că cireșele au viermi. Le poți pune într-un castron cu apă rece, iar viermii vor ieși la suprafață.
Cu toate acestea, medicii spun că viermii nu fac rău organismului, în cazul în care sunt înghițit din greșeală. Aceștia ne atrag atenția, spunând că trebuie să fim mai mult atenți la cireșile care au fost tratate chimic.
“Viemii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe fructe tratate chimic, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi. Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice”, spun medicii.