Cele 5 greșeli pe care le fac toți grădinarii începători. Așa strici culturi întregi de legume și fructe. Cum repari ce ai distrus

Aceste erori îți pot distruge culturile!
Cele 5 greșeli pe care le fac toți grădinarii începători. Așa strici culturi întregi de legume și fructe. Cum repari ce ai distrus

Tocmai te-ai mutat la curte și beneficiezi de o mică grădină? Ei bine, înainte de a te apuca de treabă, ar fi cazul să știi și care sunt greșelile pe care le fac toți grădinarii începători, ba chiar și cei mai experimentați. Învață din erorile lor! Astfel, vei economisi timp și sume importante de bani.

Care sunt cele 5 greșeli pe care le fac mulți grădinari aflați la început de drum

Paștele ortodox bate la ușă, iar zilele devin mai lungi și temperaturile încep să crească în termometre. Astfel, mulți români se vor aventura, în curând, în grădinile lor pentru a cultiva legume și fructe.

Bineînțeles, grădinarii aflați la început de drum au toate șansele să facă greșeli. Te numeri și tu printre ei? Dacă da, nu te teme! Recent, specialiștii au dezvăluit cinci erori frecvente pe care le fac mulți oameni în grădinile lor. Vezi care sunt acestea!

1. Prea multe plante într-un spațiu prea mic

E adevărat că poate fi tentant să amenajezi o zonă cu o mulțime de arbuști diferiți și colorați. Cu toate acestea, potrivit unui expert, filozofia ”mai puțin înseamnă mai mult” este esențială.

Potrivit acestuia, este important să eviţi să pui prea multe plante într-un spațiu prea mic, deoarece acestea se vor ”lupta” pentru resurse.

2. Plantarea în solul greșit

Specialiștii îngrădinărit susțin, de asemenea, că solul este foarte important pentru plante. Vorbind pentru revista YOU, Alan Titchmarsh, un celebru grădinar TV, a spus: ”Pentru majoritatea oamenilor, solul este doar pământ. Dar pentru plante, este vorba de viață și de moarte.”

Totodată, el a spus că cel mai bun tip de sol pentru grădinărit este cel argilos, pe care l-a descris ca fiind ”un sol maro închis care conține tot ceea ce le trebuie plantelor”.

3. Greșelile privind lumina soarelui

Nu este niciun secret că plantele își obțin cea mai mare parte a energiei de la soare. Ele au nevoie de lumină solară pentru a crește și a face fotosinteză, însă unii arbuști se pot descurca mai bine fără.

Prin urmare, experții le recomandă oamenilor să își cunoască foarte bine grădina pentru a înțelege ce zone se bucură de mai multă lumină solară decât altele.

4. Plantarea la momentul nepotrivit al anului

O altă greșeală pe care o fac grădinarii începători este plantarea la momentul nepotrivit al anului. Unele plante puse în sol prea devreme pot suferi de frig sau pot fi răpuse de ploaie.

În schimb, altele plantate prea târziu pot să nu prospere sau să înflorească deloc. Astfel, este recomandat să te informezi cu privire la plantele pe care urmează să le cultivi.

Citește și Perioada ideală în care trebuie să plantezi roșiile în grădină. Funcționează fără greș!

5. Utilizarea pesticidelor

După ce ai investit timp și efort pentru a-ți perfecționa grădina, ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca dăunătorii să o strice. Dar înainte de a folosi tot felul de pesticide, specialiștii îți recomandă să iei în considerare alternative naturale.

Acestea sunt mai puțin dăunătoare pentru plantele tale. Există aproape întotdeauna alternative naturale la aceste preparate chimice, susțin experții.

Citește și Metoda din bătrâni prin care castraveții din grădină sau solar cresc de două ori mai repede. Bonus: vor avea și rădăcini de oțel!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *