Cele mai bizare 7 ingrediente din cosmetice, care n-ai fi crezut, probabil, că pot fi folosite în produsele din industria cosmetică. Lumea frumuseții este în continuă evoluție dar cu toate acestea, există o varietate de ingrediente bizare până folosite în cosmetice. Vrei să știi care sunt acestea? Pregătește-te să fii uimită, în timp ce vei parcurge lista de mai jos.
Vom explica și ce rol are de fapt voma de balenă din parfum. Da, este unul dintre ingredientele din listă.
Efectul sidefat al multor glossuri de buze și al lacurilor de unghii se datorează solzilor de pește zdrobiți. Complet naturali și netoxici, solzii reflectă în mod inerent lumina din mai multe unghiuri. Această strălucire mult dorită a devenit acum populară în cremele de față și în loțiunile de corp strălucitoare.
Cărbunele este folosit de multă vreme pentru a absorbi otrăvurile din organism înainte ca acestea să poată intra în sânge. Acest ingredient are un rol important deoarece absoarbe toxinele care atrag uleiul. Astfel că, prin proprietățile lui, cărbunele curăță murdăria printr-o serie de măști de față și produse de curățare. Îndepărtând impuritățile și prinzându-le ca un magnet până când sunt spălate prin clătire, cărbunele curăță și luminează pielea grasă și predispusă la acnee.
Probabil, la o primă vedere asociezi veninul cu ceva dureros, ingredientul acesta nu are deloc efecte care provoacă dureri. Dimpotrivă, este un ingredient folosit în cremele pentru ochi, în cremele pentru buze și în cremele hidratante care întăresc pielea. Grație proprietăților sale, atenuează ridurile, stimulează producția de elastină și colagen, de aceea este un aliat important al produselor din industria cosmetică.
Pământul de diatomee este una dintre cele două componente principale ale dinamitei. Cu toate acestea, versiunea alimentară este un aditiv sigur și natural pentru produsele pentru piele. Absorbția inerentă a substanței îi permite să atragă uleiul și să prindă bacteriile atunci când este adăugat în măștile de față. Totodată, calitatea sa granulară blândă o transformă într-o componentă de dorit a exfoliantelor și a demachiantelor faciale.
Se pare că multe parfumuri scumpe includ vărsături de balenă, ingredient cunoscut și sub numele de chihlimbar. Chihlimbarul este o substanță ceratăgalbenă, solidă. Este generată în intestinele balenelor pentru a le proteja de obiectele ascuțite pe care le înghit uneori. Este adesea numit „aurul mării”. Balenele fie trec substanța împreună cu fecalele, fie o pot tuși ocazional dacă există un blocaj. Acest ingredient are un miros unic, de aceea chihlimbarul este adesea folosit în parfumuri.
Secreția melcului este colectată și folosită ca ingredient în multe creme hidratante faimoase. Acidul glicolic și elastina din secreția unui melc protejează pielea de tăieturi, bacterii și razele UV. Astfel, devine o sursă excelentă de proteine care elimină celulele moarte și regenerează pielea. De asemenea, este util pentru tratarea cicatricilor, a vergeturilor și vindecarea acneei.
Acest ingredient este cunoscut și sub numele de scualenă, care este o substanță chimică produsă de ființele vii. Aceasta este de fapt scoasă din ficatul de rechin și apoi folosită în produsele de îngrijire a pielii ca hidratant. Datorită puterii sale de hidratare, este adesea utilizat în loțiuni și alte produse pentru piele. Uleiul de ficat de rechin tratează pielea uscată și mâncărimile.
Citește și ingredientele periculoase în cosmetice. Verifică mereu etichetele!