Gustul prăjiturilor și al torturilor făcute în casă ne amintește tuturor de copilărie. Deși poate părea intimidant să faci un tort în propria bucătărie, sunt câteva rețete ușoare și delicioase atât de blat, cât și de cremă, pe care le poți urma. Care sunt cele mai bune combinații de creme pentru tort și cum le faci, pas cu pas.
Torturile făcute în casă au un gust deosebit. Le poți prepara cu ocazia aniversărilor celor dragi, a zilelor onomastice, de sărbători sau pur și simplu, fără o ocazie anume, atunci când ai poftă de ceva dulce. Pentru un tort la fel de bun precum cel de la cofetărie, trebuie să ții cont de câteva trucuri.
Citește și: Nu arunca blatul de tort uscat și tare. Uite cum îl repari. Secretul folosit de marii bucătari de ani buni
Una dintre cele mai versatile creme, ușor de făcut și care se potrivește într-o mulțime de combinații este cea de mascarpone. O poți face cu frișcă sau cu ciocolată, în funcție de preferință și de tipul de tort.
Ingrediente:
Sau:
În ambele variante, se amestecă ingredientele cu mixerul doar până când se omogenizează și capătă consistența dorită. Nu se mixează mai mult decât este nevoie, pentru că se poate tăia crema.
Citește și: Cea mai simplă și rapidă rețetă de tort. Atât de gustos și însiropat încât l-ai prepara zilnic
Ingrediente:
Se pun laptele și zahărul pe foc, astfel încât zahărul să se topească. Se amestecă gălbenușurile cu conținutul păstăii de vanilie și amidonul. Se toarnă laptele fierbinte peste amestec și se omogenizează cu un tel. Se pune apoi totul din nou pe aragaz și se fierbe la foc mic până când crema se îngroașă.
Ingrediente:
Se amestecă laptele cu amidonul și cu vanilia într-un vas. Zahărul se pune într-o cratiță cu fundul gros, la foc mic. Acesta trebuie să se topească și să se caramelizeze. Se amestecă cu o lingură de lemn până când devine maroniu, după care se dă la o parte de pe foc și se toarnă amestecul de lapte și amidon.
Se pune din dou pe foc și se lasă să mai dea în 2-3 clocote, apoi se oprește. Se lasă crema la răcit, până când ajunge la temperatura camerei. Untul moale se amestecă cu mixerul timp de 2-3 minute, după care se adaugă treptat în el din crema de caramel. Se mixează până când se încorporează toată crema de caramel. Rezultatul final trebuie să fie aerat și cremos.
Aceste creme pot fi folosite singure sau câte două în același tort. De exemplu, puteți face un tort cu straturi de cremă de mascarpone cu frișcă și cu ciocolată, alternate. Va arăta foarte bine în secțiune și va fi delicios.