Cele mai bune condimente pentru carnea de pui, care îi oferă un gust desăvârșit. Fie că alegeţi să o gătiţi la cuptor, fie la gratar, condimentele sunt esenţiale pentru un preparat cu un gust perfect. Astfel că, există anumite condimente, care folosite pe carnea de pui, obțineți un preparat delicios. Pentru a vă convinge că puiul se îmbină perfect cu o gamă largă de mirodenii, vă prezentăm mai jos cele mai bune condimente pentru carnea de pui.
Condimentele pentru pui vă poate ajuta să transformați o rețetă simplă, pentru masa de prânz, într-o rețetă spectaculoasă, cu care vă puteți impresiona invitații la petreceri. Puiul poate deveni extrem de gestus dacă îi condimentați cu ingrediente precum:
Alegerea condimentelor este influenţată, desigur, şi de zona în care este gătit puiul, iar dacă francezii preferă puiul gătit simplu, asezonat fin doar cu busuioc sau curry, românilor le place carnea de pui aromată, cu un gust bogat. Primul sfat important este ca puiul să fie pus la marinat, împreună cu mirodeniile, înainte de a fi pus pe grătar sau băgat la cuptor.
Carna la grătar este indicată în diete și este mult mai sănătoasă. Ca și condimente, puteți folosi paprica amestecată cu sare, pudră de usturoi şi câţiva stropi de ulei. Toate acestea îi vor da o frăgezime și un gust perfect.
De asemenea mai puteți amesteca și coriandru, ardei iute, chimion şi boabe de muşta, iar acestea vor da o aromă delicioasă cărnii de pui.
Un alt amestec potrivit pentru pui este şi cel format din pătrunjel tocat, cibru proaspăt pisat, sare, piper, usturoi tăiat felii şi vin alb. După marinare, puiul se pune în tavă cu tot cu amestecul aromat.
Se pun toate ingredientele într-o tigaie şi se ţin puţin pe aragaz, la foc mic, după care se zdrobesc până se transformă în pudră. Acest amestec poate fi presărat şi frecat pe carnea de pui.
Se amestecă toate ingredientele într-un castron şi apoi se toarnă, până la acoperire, peste carnea de pui.