Cele mai bune condimente pentru vinul fiert. Mirodenii de adăugat pentru a-l face super bun

Băutura are numeroase beneficii pentru organism, după cum precizează chiar specialiștii.
Cele mai bune condimente pentru vinul fiert. Mirodenii de adăugat pentru a-l face super bun

Cele mai bune condimente pentru vinul fiert, băutura preferată a sezonului de iarnă. Se spune că vinul fiert este cel mai potrivit pentru perioada rece de afară. Mai mult, gustul băuturii se schimbă radical dacă adăugați în timpul fierberii, mai multe mirodenii. Pentru cei care vor să pregătească o băutură perfectă pentru serile reci petrecute în compania prietenilor și a familiei, iată care sunt cele mai bune condimente pentru vinul fiert.

Cele mai bune condimente pentru vinul fiert. Ce trebuie să conțină rețeta

Vinul alb sau roșu are numeroase beneficii pentru organism, după cum precizează chiar specialiștii.

Ingrediente

Puteți alege vin roșu sau alb. Preferatul acestui sezon rămâne, însă, cel roșu.

Pentru îndulcirea vinului se pot folosi următoarele ingrediente:

  • miere
  • zahăr brun
  • Zahăr tos normal
  • Jumătate din zahăr tos și jumătate din cel brun

Pentru condimentat vinul

  • coajă de lămâie
  • coajă de lime
  • esenţă de vanilie sau un baton întreg
  • ghimbir praf sau proaspăt, după gust
  • 1-2 bucăţi de anason stelat
  • 1-3 batoane întregi de scorţişoară
  • 5-10 boabe întregi de piper boabe
  • 5-10 boabe întregi de ienibahar
  • 10-12 bucăţi de cuişoare
  • ardei iute sau chilli
  • coajă de portocală

Sucuri sau siropuri din fructe, pe care să le folosiți la vinul fiert

  • suc de mere sau pere
  • suc de fructe de padure
  • suc de cireşe
  • suc de portocale
  • suc de afine

Prepararea vinului cu diverse mirodenii. Cele mai bune condimente pentru vinul fiert

Primul pas este să puneți vinul la fiert, la foc mic. Se adaugă apoi condimentele favorite, însă doar trei, pentru a nu strica gustul vinului. Lăsați să fiarbă până este aproape de clocot, apoi luați de pe foc, strecurați și înainte de servire adăugați felii proaspete de fructe.

Cele mai bune condimente pentru vinul fiert

Dacă adăugați şi sucuri de fructe, se fierb mai întâi condimentele cu sucul, iar apoi se adaugă şi vinul. Nu exagerați însă cu aceste condimente, puse peste măsură, veți avea surpriza neplăcută să nu mai simțiți cum trebuie, aroma vinului.

Beneficiile vinului roșu. Ce găsim în 100 ml de vin

  • Calorii: 63
  • Carbohidrați: 2,1
  • Proteine: 0,1
  • Grasimi și Fibre: 0
  • Potasiu: 100 mg
  • Magneziu: 20 mg
  • Fosfor: 20 mg
  • Calciu: 7 mg
  • Fier: 0,9 mg
  • Vitamina B1: 0,01 mg
  • Vitamina B2: 0,02 mg

Vinul roșu contine următoarele vitamine și minerale – chiar dacă ele sunt prezente în cantități mici.

Fosfor- acesta ajută la transformarea mâncării ingerate în energie. Fosforul ajută, de asemenea, funcția renală, multiplicare celulară, metabolismul și susține contracțiile musculare ale inimii;

Colina- ajută la menținerea sănătății generale;

Fluor- este un mineral care poate preveni apariția cariilor și menține smalțul dinților puternic;

Potasiu- acestă ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteza acidului proteic și nucleic, la producerea de energie și transformarea zahărului din sânge în glicogen;

„Multe studii au arătat că un consum moderat de alcool, în special de vin, este asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, spre deosebire de lipsa consumului sau consumul exagerat de alcool”, a explicat Luigi Ferrucci, director știintific la Național Institute on Aging.

„Mecanismul acestei asocieri nu ne este clar și nu pare sa fie legat de resveratrol”, adaugă acesta.

„În ciuda credințelor populare, conținutul de resveratrol din vin este foarte scăzut, variabil și imprevizibil”, spune Juan Carlos Espin, cercetator la National Research Counciul din Spania.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *