Cele mai bune condimente pentru vinul fiert, băutura preferată a sezonului de iarnă. Se spune că vinul fiert este cel mai potrivit pentru perioada rece de afară. Mai mult, gustul băuturii se schimbă radical dacă adăugați în timpul fierberii, mai multe mirodenii. Pentru cei care vor să pregătească o băutură perfectă pentru serile reci petrecute în compania prietenilor și a familiei, iată care sunt cele mai bune condimente pentru vinul fiert.
Vinul alb sau roșu are numeroase beneficii pentru organism, după cum precizează chiar specialiștii.
Puteți alege vin roșu sau alb. Preferatul acestui sezon rămâne, însă, cel roșu.
Pentru îndulcirea vinului se pot folosi următoarele ingrediente:
Primul pas este să puneți vinul la fiert, la foc mic. Se adaugă apoi condimentele favorite, însă doar trei, pentru a nu strica gustul vinului. Lăsați să fiarbă până este aproape de clocot, apoi luați de pe foc, strecurați și înainte de servire adăugați felii proaspete de fructe.
Dacă adăugați şi sucuri de fructe, se fierb mai întâi condimentele cu sucul, iar apoi se adaugă şi vinul. Nu exagerați însă cu aceste condimente, puse peste măsură, veți avea surpriza neplăcută să nu mai simțiți cum trebuie, aroma vinului.
Vinul roșu contine următoarele vitamine și minerale – chiar dacă ele sunt prezente în cantități mici.
Fosfor- acesta ajută la transformarea mâncării ingerate în energie. Fosforul ajută, de asemenea, funcția renală, multiplicare celulară, metabolismul și susține contracțiile musculare ale inimii;
Colina- ajută la menținerea sănătății generale;
Fluor- este un mineral care poate preveni apariția cariilor și menține smalțul dinților puternic;
Potasiu- acestă ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteza acidului proteic și nucleic, la producerea de energie și transformarea zahărului din sânge în glicogen;
„Multe studii au arătat că un consum moderat de alcool, în special de vin, este asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, spre deosebire de lipsa consumului sau consumul exagerat de alcool”, a explicat Luigi Ferrucci, director știintific la Național Institute on Aging.
„Mecanismul acestei asocieri nu ne este clar și nu pare sa fie legat de resveratrol”, adaugă acesta.
„În ciuda credințelor populare, conținutul de resveratrol din vin este foarte scăzut, variabil și imprevizibil”, spune Juan Carlos Espin, cercetator la National Research Counciul din Spania.