Dacă ai aflat că ești însărcinată sau dacă urmează să botezi un copil, probabil că la numele micuțului te gândești cel mai mult. Pentru părinții sau nașii care au o credință adânc înrădăcinată, numele religioase pot fi extrem de atrăgătoare. La urma urmei, fiecare părinte sau naș dorește să acorde un nume semnificativ micuțului care urmează să vină pe lume. Iată care sunt cele mai frumoase nume de sfinți din februarie pentru copii!
Hainele pentru prima probă, scutecele, geanta pentru maternitate… Sunt multe pregătiri de făcut atunci când urmează să ai un copil. Totuși, dintre toate acestea, cel mai emoționant moment, dar și unul dintre cele mai complicate, este cel în care te decizi ce nume vei da fiului sau fiicei tale.
Dacă ești o persoană credincioasă, probabil că îți dorești ca bebelușul să poarte un nume religios. Astfel, noi am alcătuit o mică listă cu câteva idei de nume pentru băieți și fete care sunt inspirate de cei mai populari și iubiți sfinți din luna februarie.
Nu mai este un secret că luna februarie este considerată luna iubirii. Asta pentru că pe data de 14 februarie celebrăm Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților. Prin urmare, o idee bune ar fi să pui copilului tău numele de Valentin.
Acesta provine de la numele roman ”Valentinus”, un alt derivat al numelui ”Valens”, care, în limba latină, înseamnă ”puternic, viguros, sănătos”. Sfântul Valentin este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe data de 16 februarie și de Biserica Catolică pe data de 14 februarie.
Numele Simion își are originea în limba greacă ”Symeon” și se traduce prin ”ascultător”. Conform informațiilor din Vechiul Testament, Simion a fost al doilea fiu al lui Iacob și Leei.
În timpul vieții, el a fondat unul dintre cele 12 triburi ale Israelului. Însă, acest nume apare și în Noul Testament din Biblie, mai exact în câteva versete din Evanghelia după Luca. Simeon Bătrânul sau Simeon cel Bătrân, a fost un evreu, ”un om drept și cu frica lui Dumnezeu”.
În categoria nume de sfinți în luna februarie intră și numele de Zaharia. Acesta este de origine ebraică și se traduce prin ”Dumnezeu își amintește”. Conform Vechiului Testament, Zaharia a fost un profet evreu.
De asemenea, se presupune că el a scris ”Cartea lui Zaharia” Acest sfânt este celebrat de credincioșii ortodocși pe data de 8 februarie. În România, acest nume este întâlnit mai rar ca nume de botez, ci mai des ca nume de familie.
Numele Flavian vine din cuvântul latinesc ”flavius” care înseamnă ”galben” sau ”auriu”. În trecut, acest nume a fost purtat ca nume de familie de către împărații romani Vespasian, Titus și Domitian, care au domnit în secolul I.
Ulterior, acesta a fost utilizat și ca prenume. În țara noastră, Flavian este întâlnit cel mai des în varianta de Flaviu. Totuși, sunt și părinți sau nași care au ales variantele Flavius sau chiar Flavian.
Numele Teodor își are originea în limba greacă, din cuvântul ”Theodoros” care înseamnă ”darul lui Dumnezeu”. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Teodor Tiron pe data de 17 februarie.
Conform scrierilor bisericești, de la el a pornit obiceiul împărțirii colivei. Acest nume are mai multe variante masculine (Doru, Theodor, Theo, Ted, Teddy, Todor, Teodore sau Tivadar) și feminine (Teodora, Todorka, Dorota, Dorothea, Dorte, Dorthe, Ditte sau Dorete.
Citește și Ce misiune specială au copiii născuți în septembrie. Tainele numerologice ale acestei luni VIDEO EXCLUSIV!
Numele Agata vine din cuvântul grecesc ”agathos” care înseamnă ”bun”. Acest nume a fost purtat și de Sfânta Agata din Sicilia, o martiră din secolul al III-lea. Ea era extrem de frumoasă și provenea dintr-o familie înstărită.
La un moment dat, consulul Quintian a cerut-o în căsătorie, dar ea l-a refuzat, spunându-i acestuia că toată viața îi va fi fidelă unui singur soț, mai exact lui Iisus Hristos. Sfânta Agata este prăznuită pe data de 5 februarie atât de Biserica Ortodoxă, cât și de cea Catolică.
Citește și Nume de copii care semnifică „miracol”. Multe dintre ele sunt populare, dar puțini știu ce înseamnă!