Mimi, pe numele ei real Mihaela Pantea, a reușit să își construiască o frumoasă comunitate pe rețele sociale, având peste un milion de urmăritori. A început să se ocupe de vlogging încă de la o vârstă fragedă, însă, ulterior, s-a concentrat pe alte provocări. Aceasta ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care ne-a vorbit despre pasiunea sa și dorința de a se muta din România.
Mimi le pregătește fanilor săi un nou proiect, anume un podcast care o să răspundă într-un mod educativ la întrebările tinerilor din zilele noastre. Aceasta ne-a mărturisit că a început să se ocupe de vlog-uri fără a considera că o să ajungă foarte cunoscută. Totuși, în urmă cu ceva timp, ea a renunțat la această parte din viața ei pentru că nu se mai regăsea.
Ego.ro: Bună, Mimi! Ai cunoscut faima la o vârstă fragedă. Care este prețul pe care îl plătește un adolescent pentru a deveni cunoscut?
Mimi: Este mult spus „prețul pe care îl plătește”, pentru că, până la urmă, este vorba despre un lucru pe care îl faci din pasiune. Eu am ales să fac vlog fără să știu că urmează să devin cunoscută și nu am făcut niciun sacrificiu pentru asta, doar mi-am dedicat timpul hobby-ului meu, cum fac și alți copii la vârste similare pentru pasiunile lor, cum ar fi dansuri, tenis, înot etc.
Totuși, ai studiat actoria în Marea Britanie. De ce te-ai întors în țară și nu ai rămas acolo?
Mimi: M-am întors în țară pentru că tocmai îmi descoperisem pasiunea pentru social media și la acel moment îmi doream să creez conținut online mai mult decât să devin actriță. Încă sunt de părere că am luat o decizie bună pentru mine la acel moment, iar acum am reușit să mă dezvolt pe mai multe planuri.
Din câte știu, îți doreai să pleci din România la un moment dat, să te stabilești în altă țară. S-a schimbat acest gând? Unde te vezi, de fapt?
Mimi: Încă îmi doresc să mă mut din țară și cel mai probabil o voi face în viitorul apropiat. Îmi doresc să mă mut înapoi în Londra.
Ca influencer, mă gândesc că ai parte și de comentarii negative. Cum reacționezi atunci când primești hate în mediul online? Ce ar trebui să se schimbe la nivel de mentalitate pentru ca mulți creatori să nu se mai confrunte cu așa ceva?
Mimi: Râd de cele mai multe ori, nu iau nimic personal. Nu cred că există variantă să nu ne mai confruntăm cu așa ceva, nu avem cum să controlăm ce fac alți oameni, dar avem puterea să ne controlăm reacțiile față de comportamentul lor.
Deși te bucurai de multă atenție pe Youtube, ai decis să renunți la a mai face vlog-uri. Care a fost motivul? Te-ai întoarce vreodată la această parte din viața ta?
Mimi: Nu m-am mai regăsit în formatul de vlog și am decis să îi pun stop. În prezent lucrăm la un podcast cu care mă voi întoarce pe YouTube, se numește „Ai curaj?”, un podcast conceput în așa fel încât să răspundă în mod educativ la toate întrebările generației Z.
Consideri că ai ajuns la o anumită etapă din viața ta în care nu mai este nevoie de Youtube pentru a te promova? De ce proiecte de ocupi acum?
Mimi: Nu făceam YouTube ca să mă promovez, eu sunt creator de conținut, creez din pasiune sau cu scopul de a distra oamenii care mă urmăresc. În prezent îmi concentrez o mare parte din atenție pe podcastul pe care urmează să îl lansăm, am făcut o obsesie pentru formatul de reels de pe Insta, mai fac GRWM-uri pe TikTok aproape zilnic și campaniile publicitare cu branduri care mă provoacă foarte tare din punct de vedere creativ.
Simți că faima te-a maturizat înainte de vreme?
Mimi: Nu cred că asta a reușit să mă maturizeze, ci, de fapt, volumul foarte mare de muncă m-a responsabilizat înainte de vreme și datoria pe care o am față de audiența tânără pe care o am.
Cum este comunitatea de influenceri din România? Ți-ai găsit acolo cei mai buni prieteni sau ai avut parte și de neplăceri?
Mimi: Diversificată aș putea spune. Mi-am găsit mulți prieteni în industrie, dar nu neapărat din comunitatea influncerilor. Prietena mea cea mai bună este designer vestimentar, iar ceilalți prieteni ai mei lucrează la radio și in zona de influencer marketing.
Ținând cont că te bucuri de foarte mulți urmăritori, a întrecut vreodată cineva limita?
Mimi: Da, am întâlnit pe stradă și oameni fără bun-simt care au făcut remarci răutăcioase sau mi-au pus întrebări care nu își aveau rostul, dar pur și simplu m-am întors și am plecat când am considerat ceva nepotrivit.