Cei ce ţin post trebuie să mănânce şi desert, iar un chec de post este ideal. Reţeta nu necesită multe ingrediente şi nu va fi uitată uşor de cei ce o gustă. Dacă urmați această rețetă, vă poate economisi timp, dar și dureri de cap. Iată cea mai simplă rețetă de chec de post pufos.
O reţetă delicioasă pentru cei care țin post în această perioadă este checul pufos. Rețeta nu necesită multe ingrediente și nici abilități de mare bucătar din partea celui ce o prepară. În schimb, membrii familiei vă vor fi recunoscători pentru mult timp după ce o vor gusta.
Acest chec de post marmorat este un desert propriu-zis și arată uimitor! Se poate afirma că de fiecare dată când se pregătește se obține un rezultat excelent! Nu este o prăjitură pretențioasă, dar este pufoasă și delicioasă. Se pot folosi diverse esențe pentru a o aromatiza, așadar nu ezitați să folosiți condimentele preferate.
Toată lumea caută rețete de deserturi ușoare, uimitoare și pufoase, care se pot face cu ușurință în casă. Această rețetă este perfectă pentru perioadele în care credincioșii țin post. Checul de post este perfect și pentru adunările cu prietenii sau familia, sau chiar și de sărbători, atunci când dorim să ne satisfacem pofta de ceva dulce făcut în casă, dar care să fie mai ușor.
Pentru a prepara chec de post este nevoie de următoarele ingrediente:
• 2 căni cu făină de grâu
• 1 cană cu zahăr
• o jumătate de cană cu ulei de floarea soarelui
• 2 pliculețe zahăr vanilat
• 1 cană cu apă
• 1 pliculeț praf de copt
• 3 linguri nuca de cocos
• 2 linguri cacao neagră
• 2 linguri dulceață de vișine.
Pentru a prepara această rețetă simplă de chec pufos de post este necesar să urmăm următorii pași. Într-un vas se adaugă cana de zahăr jumătate de cană cu uleiul, cana cu ap și cele două pliculețe de zahărul vanilat.
Se mixează până se obține o compoziție omogenă. Aceasta se împarte apoi în două părți egale. În una din părți se pun cele două linguri de dulceață de vișine, precum și cele două linguri cu cacao și se omogenizează. În cealaltă compoziție se adaugă cele trei linguri de nucă de cocos.
Se unge o tavă cu ulei, după care se tapetează cu făină. Se alternează cele două compoziții care se toarnă în această tavă. Se încălzește cuptorul în prealabil. Se coace checul de post timp de 45 de minute, la foc mediu.
În timpul coacerii acesta se va crăpa puțin, de aceea nu trebuie să vă faceți griji. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă în tavă timp de 10 minute. După ce trec cele 10 minute, checul se scoate din tavă și se lasă să se răcorească foarte bine. După ce se răcește se pudrează cu zahăr, se feliază și se servește.