Chec super pufos din 4 ingrediente. Secretul ca să iasă ca la mama acasă

Rețeta ușor de ținut minte

Scris de: Oana Matei

08 Sep. 2023

Chec super pufos din 4 ingrediente. Secretul ca să iasă ca la mama acasă

Vrei rețeta pentru un chec rapid și ușor de preparat? Unul dintre cele mai simple moduri de a face chec este rețeta „5-5-5-5”, care utilizează doar cinci linguri de fiecare ingredient: făină, zahăr și ulei și bineînțeles 5 ouă. Această rețetă este perfectă pentru momentele în care ești grăbit și ai nevoie de ceva de făcut rapid și ușor.

Rețeta de chec pufos 5-5-5-5, fără praf de copt

Ingrediente

  • 5 linguri de făină
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • o lingură de cacao (opțional)
  • esență de vanilie sau alte arome opționale

Mod de preparare

  1. Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de chec cu unt sau ulei.
  2. Într-un bol, bateți spumă albușurile cu 1 praf de sare.
  3. Adăugați treptat și zahărul în albușurile bătute spumă și mixați la viteză mică.
  4. Amestecați gălbenușurile cu uleiul, pe care îl puneți treptat  (ca la maioneză)
  5. Puneți gălbenușurile în albușuri, amestecați de jos in sus, cu mișcări largi.
  6. Încorporați apoi amestecul de făină în bolul cu ouă și amestecați ușor toate ingredientele până se omogenizează complet.
  7. Turnați 3/4 din aluat în tava de copt. Compoziția rămasă o amestecați cu praful de cacao apoi  îl adăugați în tavă. Amestecați ușor, cât să se întrepătrundă cele doua compoziții.
  8. Coaceți checul la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când este gata.
  9. Lăsați checul să se răcească în formă timp de aproximativ 10 minute, apoi îl scoateți din formă și îl lăsați să se răcească complet.

Vezi și Chec cu nucă și cacao, un desert simplu și rapid

Secretul pentru un chec pufos și aerat

Majoritatea rețetelor de chec folosesc praf de copt. Ei bine, trebuie să știți că albușurile de ou, bine bătute, au rolul de creștere și afânare a compoziției aluatului de chec. Astfel, puteți evita folosirea prafului de copt pentru prepararea unui chec ca la mama acasă.

Vezi și Cu ce poți înlocui hârtia de copt. Trucurile neașteptate care îți salvează rețetele

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *