Vrei rețeta pentru un chec rapid și ușor de preparat? Unul dintre cele mai simple moduri de a face chec este rețeta „5-5-5-5”, care utilizează doar cinci linguri de fiecare ingredient: făină, zahăr și ulei și bineînțeles 5 ouă. Această rețetă este perfectă pentru momentele în care ești grăbit și ai nevoie de ceva de făcut rapid și ușor.
Rețeta de chec pufos 5-5-5-5, fără praf de copt
Ingrediente
- 5 linguri de făină
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de ulei
- un praf de sare
- o lingură de cacao (opțional)
- esență de vanilie sau alte arome opționale
Mod de preparare
- Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de chec cu unt sau ulei.
- Într-un bol, bateți spumă albușurile cu 1 praf de sare.
- Adăugați treptat și zahărul în albușurile bătute spumă și mixați la viteză mică.
- Amestecați gălbenușurile cu uleiul, pe care îl puneți treptat (ca la maioneză)
- Puneți gălbenușurile în albușuri, amestecați de jos in sus, cu mișcări largi.
- Încorporați apoi amestecul de făină în bolul cu ouă și amestecați ușor toate ingredientele până se omogenizează complet.
- Turnați 3/4 din aluat în tava de copt. Compoziția rămasă o amestecați cu praful de cacao apoi îl adăugați în tavă. Amestecați ușor, cât să se întrepătrundă cele doua compoziții.
- Coaceți checul la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când este gata.
- Lăsați checul să se răcească în formă timp de aproximativ 10 minute, apoi îl scoateți din formă și îl lăsați să se răcească complet.
Vezi și Chec cu nucă și cacao, un desert simplu și rapid
Secretul pentru un chec pufos și aerat
Majoritatea rețetelor de chec folosesc praf de copt. Ei bine, trebuie să știți că albușurile de ou, bine bătute, au rolul de creștere și afânare a compoziției aluatului de chec. Astfel, puteți evita folosirea prafului de copt pentru prepararea unui chec ca la mama acasă.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Vezi și Cu ce poți înlocui hârtia de copt. Trucurile neașteptate care îți salvează rețetele
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!