Cheesecake fără coacere cu căpșuni este unul dintre cele mai apreciate deserturi, mai ales că ne aflăm în plin sezon cu aceste fructe gustoase și sănătoase. Simplu de preparat, fără coacere, puteți prepara Cheesecake în diferite moduri, adăugând ce fructe preferați. Pentru a vă inspira, vă recomandăm mai jos câteva rețete simple.
Este foarte important ca atunci când vă apucați de rețeta de Cheesecake, să aveți pregătită brânză de vaci dulce proaspătă. Pentru siguranță, gustați înainte de a o cupăra, pentru ca aceasta să nu aibă gust de acru, ceea ce ar însemna că nu este suficient de proaspătă.
Ingrediente pentru blat
Pentru cremă
Pentru jeleu
Mod de preparare:
Primul pas este să dați biscuiții prin blender. Turnați untul topit peste ei și amestecați. Puneți într-o formă cu diametrul 22 cm un strat de hârtie de copt dedesubt, iar pe margine am pus o bucată de acetofan. Puteți pune tot hartie de copt.
Se toarnă biscuiții în tavă. Cu o ustensilă de piure se apasă biscuiții, pentru a fi presați în strat uniform.
Puneți frișca, zaharul, mascarponele și vanilia în bolul mixerului. Se bate totul bine, toate trebuie sa fie reci, de la frigider. Baterea se face prima dată la viteza mica, apoi tot marim viteza.
Gelatina hidratată se pune într-un vas la încălzit. Se amestecă bine, apoi se lasă la foc minim. Trebuie sa se topeasca de tot. Se adaugă în forma de tort un strat subțire de cremă, să aveți o bază pe care să stea căpșunile, apoi aranjați căpșunile ca decor pe margine. Turnați și restul de crema, apoi nivelați.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas este să dați biscuiții prin blender. Turnați untul topit peste ei și amestecați. Puneți într-o formă cu diametrul 22 cm un strat de hârtie de copt dedesubt.
Se toarnă biscuiții în tavă. Cu o ustensilă de piure se presează biscuiții.
Puneți frișca, zaharul, mascarponele și vanilia în bolul mixerului. Se bate totul bine, toate trebuie sa fie reci, de la frigider.
Gelatina hidratată se pune într-un vas la încălzit. Se amestecă bine, apoi se lasă la foc minim. Trebuie sa se topeasca de tot. Se adaugă în forma de tort un strat subțire de cremă, să aveți o bază pe care să stea fructele de pădure, apoi aranjați fructele ca decor pe margine. Turnați și restul de crema și introdceți la frigider.
Ingrediente pentru blat:
Pentru compoziția de brânză
Pentru crema de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru început, măcinați fin biscuiții Oreo, cu ajutorul blenderului sau robotului de bucătărie. Puneți într-un vas și amestecați cu untul topit.
Transferați compoziția rezultată într-o tavă rotundă. Puneți blatul la congelator pentru 30 minute. Pentrua pregăti compoziția de brânză, tăiați ciocolata în bucățele și topiți-o pe bain-marie.
Lăsați-o să se răcească puțin. Bateți crema de brânză (la temperatura camerei) cu mixerul până va deveni pufoasă și aerată. Se adaugă apoi zahărul pudră, extractul de vanilie și un praf de sare. Se amestecă încontinuu cu mixerul, pentru a încorpora ciocolata topită în compoziția de brânză.
Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) până la apariția vârfurilor moi. Apoi încorporați-o în compoziția de brânză cu ajutorul spatulei. Puneți compoziția obținută pe blatul din tavă.
Pregătiți ganache-ul, încălzind smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, după care turnați-o peste ciocolata tăiată în bucățele. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 3 minute. Turnați ganache-ul pe cheesecake și băgați la frigider până a doua zi.
Ingrediente:
Pentru cremă:
Pentru Jeleu
Mod de preparare
Primul pas este să zdrobiți biscuiții în robotul de bucătărie. Aceștia se pun într-un bol, iar peste ei se adaugă untul topit. Se amestecă foarte bine.
Într-o tavă de copt detașabilă (diametrul 22 cm), se pun biscuiții uniform și se resară cu o lingură. Se pune aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Puneți frișca lichidă într-un bol, crema de mascarpone, zahărul pudra și zahărul vanilat. Mixați compoziția până se dizolvă zahărul. Gelatina se hidratează în 100 ml apă rece și se lasă 10 minute. Apoi se topește la bain-marie până se dizolvă. Puneți gelatina peste crema de mascarpone și amestecați.
Căpșunile se taie pe jumătate și se așează pe toată marginea formei detașabile, peste blatul de biscuiți. Adăugați crema de mascarpone peste stratul de biscuiți și întindeți uniform. Introduceți la frigider . Se taie cheesecake-ul după 2 ore de stat la frigider.