Chifteluțe super delicioase după rețeta Ikea. Ce trebuie să faci ca să iasă suculente și pufoase, sunt gata în 10 minute

Iată cum le puteți prepara acasă
Chifteluțe super delicioase după rețeta Ikea. Ce trebuie să faci ca să iasă suculente și pufoase, sunt gata în 10 minute

Cine ajunge la Ikea este imposibil să nu guste din delicioasele chifteluțe, dar puține persoane știu cum să le gătească acasă. Rețeta este simplă, se prepară rapid, iar rezultatul este unul delicios. În materialul următor vă arătăm cum pregătiți aceste chiftele, ca să iasă suculente și pufoase.

Cum prepari chifteluțe ca la Ikea

Celebrul lanț suedez Ikea a dat lovitura la noi în țară, nu doar cu articolele de mobilă, ci și cu delicioasele chifteluțe. Chifteluțele de la Ikea sunt absolut delicioase, mai ales că sunt acoperite cu un sos cremos. Ei bine, rețeta este una simplă și nu necesită timp îndelungat. Le puteți prepara acasă, folosind câteva ingrediente simple și urmând pașii din rândurile de mai jos.

Citește și: Ce să adaugi în sosuri ca să se îngroașe. Ingredientele folosite de marii bucătari

Ingrediente pentru șase persoane

  • 1 kg carne tocată vită
  • 70 g pesmet
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1/4 linguriță ardei iute
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 70 g ceapă tocată
  • 1/2 linguriță usturoi praf
  • 1 praf piper negru
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ou.

Ingrediente pentru sosul de smântână

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 75 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml supă de vită
  • 230 ml smântână
  • 2 lingurițe de sos de soia
  • 1 linguriță muștar Dijon.

Mod de preparare:

Într-un bol se amestecă carnea tocată de vită cu pesmetul, ardeiul iute, pătrunjelul, nușcoara, ceapa, pudra de usturoi, sarea și oul. Se amestecă toate ingredientele până se obține un amestec omogen. Apoi formați cu mâinile 20 chifteluțe mici. Într-o tigaie se încinge uleiul și se adaugă chiftelele. Se prăjesc pe ambele părți, timp de 3 minute. Când sunt gata, se pun într-un vas și se lasă la răcit.

Separat, se pregătește sosul cremos. Topește untul într-o tigaie. După ce s-a topit, amestecă untul cu cele 40 g de făină timp de două minute. Adăugă 150 ml de bulion de legume, împreună cu cei 500 ml de bulion de vită. Continuă să amesteci înainte de a adăuga smântâna, sosul de soia și muștarul. Se amestecă toate ingredientele, apoi se pun la foc mic și se lasă să fiarbă. Odată ce sosul s-a îngroșat, se toarnă deasupra chiftelelor și le poți servi calde.

Citește și: Cu ce să amesteci, de fapt, carnea tocată pentru sarmale. Doar așa va fi fragedă și gustoasă, trucul marilor bucătari

Sursa: comment-economiser.fr

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *