Cine ajunge la Ikea este imposibil să nu guste din delicioasele chifteluțe, dar puține persoane știu cum să le gătească acasă. Rețeta este simplă, se prepară rapid, iar rezultatul este unul delicios. În materialul următor vă arătăm cum pregătiți aceste chiftele, ca să iasă suculente și pufoase.
Celebrul lanț suedez Ikea a dat lovitura la noi în țară, nu doar cu articolele de mobilă, ci și cu delicioasele chifteluțe. Chifteluțele de la Ikea sunt absolut delicioase, mai ales că sunt acoperite cu un sos cremos. Ei bine, rețeta este una simplă și nu necesită timp îndelungat. Le puteți prepara acasă, folosind câteva ingrediente simple și urmând pașii din rândurile de mai jos.
Citește și: Ce să adaugi în sosuri ca să se îngroașe. Ingredientele folosite de marii bucătari
Într-un bol se amestecă carnea tocată de vită cu pesmetul, ardeiul iute, pătrunjelul, nușcoara, ceapa, pudra de usturoi, sarea și oul. Se amestecă toate ingredientele până se obține un amestec omogen. Apoi formați cu mâinile 20 chifteluțe mici. Într-o tigaie se încinge uleiul și se adaugă chiftelele. Se prăjesc pe ambele părți, timp de 3 minute. Când sunt gata, se pun într-un vas și se lasă la răcit.
Separat, se pregătește sosul cremos. Topește untul într-o tigaie. După ce s-a topit, amestecă untul cu cele 40 g de făină timp de două minute. Adăugă 150 ml de bulion de legume, împreună cu cei 500 ml de bulion de vită. Continuă să amesteci înainte de a adăuga smântâna, sosul de soia și muștarul. Se amestecă toate ingredientele, apoi se pun la foc mic și se lasă să fiarbă. Odată ce sosul s-a îngroșat, se toarnă deasupra chiftelelor și le poți servi calde.
Sursa: comment-economiser.fr