Chinurile prin care trec femeile însărcinate infectate cu Covid-19 în Coreea de Nord. Gravidele au parte de un tratament inuman, fiind închise cu forța în locuri improvizate. Potrivit unor surse locale, tuturor pacienților care au coronavirus li se administrează doar două analgezice pe zi.
Chiar dacă în restul lumii răspândirea virusului s-a diminuat considerabil, în Coreea de Nord numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a crescut considerabil. Din cauza capacității reduse de testare, autoritățile declară oamenii bolnavi de Covid drept persoane care au „febră”. Luni seara au fost raportate 134.510 de cazuri la 24 de ore, potrivit mass-media de stat care citează autoritățile de combadere a epidemiei.
La 12 mai anul curent, Phenianul a confirmat oficial pentru prima dată că se confruntă cu cazuri de Covid-19. De atunci au fost raportate 68 de decese dar și un număr uriaș de oameni care s-ar fi vindecat: 2,5 milioane, potrivit agenției oficiale de presă KCNA.
Femeile însărcinate depistate cu coronavirus trec printr-un adevărat calvar în Coreea de Nord. Gravidele sunt izolate cu forța în depozite, ferme, fabrici și hoteluri, transformate în grabă în centre de carantină, și li se administreză doar două analgezice pe zi, tratamentul standard și pentru restul bolnavilor de Covid.
Una dintre surse, din orașul Anju, provincia Pyongan de Sud, susține că știe două femei care au născut copii morți într-un hotel în care au fost izolate 200 de persoane. Doar una din ele a fost asistată de un medic, scrie observatornews, care citează The Insider.
După apariția primelor cazuri de Covid-19 în Coreea de Nord, Kim Jong-un a ordonat măsuri de izolare în toate orașele și distribuirea de provizii medicale pe care partidul le-ar fi stocat în caz de urgență Covid, conform presei de stat.
Până acum, Coreea de Nord a reușit să prevină o pandemie majoră de Covid-19 instituind o serie de măsuri draconice. În ianuarie 2020, frontierele au fost sigilate pentru a ține virusul la distanță, în ciuda efectelor economice devastatoare. Coreea de Nord nu a mai continuat comerțul cu China, singurul colac de salvare de care țara avea nevoie pentru ca populația să nu sufere de foame.