Cine a fost Nosfe, artistul care a murit la doar 37 de ani. Ce s-a aflat despre cauza decesului. Colegii au infirmat zvonurile

Clarificări despre cauza decesului artistului
Cine a fost Nosfe, artistul care a murit la doar 37 de ani. Ce s-a aflat despre cauza decesului. Colegii au infirmat zvonurile

Cine a fost Nosfe, artistul care a murit la doar 37 de ani. Lumea muzicală din România este în doliu, după trista veste a dispariției premature a cântărețului de pe scena vieții. Nosfe a murit la doar câteva ore după ce a susținut un concert la Romaero, în București, alături de Șatra B.E.N.Z, trupă a cărei cofondator a fost.

Cine a fost Nosfe, artistul care a murit la doar 37 de ani

Anunțul morții artistului a fost făcut duminică chiar de membrii trupei Șatra B.E.N.Z., printr-un mesaj pe Instagram.

„Cu regret și durere vă anunțăm ceva ce nu ne-am fi dorit să vă anunțăm niciodată. Fratele nostru NOSFE a plecat dintre noi azi noapte. Ne aflăm într-o situație delicată și procesăm cu greu pierderea. Orice gând bun și orice susținere morală ajută enorm. Momentan e tot ce putem comunica. Te iubim, frate! Somn senin și trecere lină”, a fost mesajul celor de la Șatra B.E.N.Z., postat pe Instagram, în feed.

Nosfe a fost găsit fără suflare în noaptea de sâmbătă spre duminică de către soția sa, în livingul casei lor din Balotești. Femeia a sunat la ambulanță, însă din păcate, echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul. Trupul neînsuflețit al cântărețului a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Totodată, polițiștii au deschis și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

„La data de 16 octombrie, în jurul orei 03.26, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că soțul acesteia a căzut în imobilul de domiciliu, din Balotești, și nu mai reacționează. Imediat, polițiștii orașului Otopeni s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea activităților din competență, unde au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat în vârstă de 37 de ani. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului respectiv. S-a relaționat cu medicul legist, care s-a deplasat la fața locului, iar după examinarea medico legală externă, trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea necropsiei. Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în cauză fiind deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se arată în comunicatul oamenilor legii.

Șatra B.E.N.Z.: „Vă rugăm, nu mai răspândiți informații false”

Pentru că în mediul online au apărut diverse speculații cu privire la moartea lui Nosfe, cei de la Șatra B.E.N.Z. au revenit cu precizarea că artistul a făcut infarct și nu s-a sinucis sau a decedat în somn, așa cum se vehicula.

„Vă rugăm să nu mai răspândiți informații false despre împrejurările morții lui NOSFE! Nu s-a sinucis, nu a murit în somn. A suferit un infarct la scurt timp după concertul de azi-noapte. Până la un comunicat concludent din partea noastră, faceți doar presupuneri. Respectați-ne liniștea în aceste momente delicate”.

Darius Vlad Crețan, cunoscut sub numele de scenă Nosfe, s-a născut în Galați, pe data de 24 martie 1985. A urmat liceul în orașul său natal, unde a obținut o diplomă cu specializare în grafică pentru publicitate.

Profesia lui de bază a fost cea de funcționar economic, dar a decis să își urmeze chemarea către muzică. Cântărețul a debutat în industria muzicală în 2002. Primul său concert l-a susținut la Brăila, iar un an mai târziu a urcat pe scenă în Italia, acolo unde a și obținut primii bani din muzică din vânzarea CD-urilor sale.

Nosfe a avut diverse colaborări cu artiști de la noi, printre Ruby, Alexandra Stan, Mandinga și Andrei Bănuță. Celebrul rapper ar fi trebuit să scoată o piesă nouă în colaborare cu Liviu Teodorescu.

Horia Brenciu, mesaj emoționant după moartea lui Nosfe

Printre cântăreții care deplâng moartea artistului se numără și Horia Brenciu. El a trimis un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook în care îndeamnă spectatorii să aprecieze artiștii cât timp sunt în viață.

„Sunt în drum spre Bucuresti și dispariția lui Nosfe încă mă bântuie. Multumim din suflet tuturor celor prezenți în Bacau care au adus, prin aplauze, un omagiu celui care a fost Vlad Darius Crețan. Avea doar 37 ani… Și îmi vine să spun, din nou! Artistule, lasă-ti sufletul pe scenă! Spectatorule, aplaudă-ți artistul cât timp e in viată! Dumnezeu sa-l odihnească.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.8 51 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *