Cine e designerul care a creat rochia purtată de Carmen Iohannis la încoronarea regelui Charles. Schimbarea făcută de prima doamnă

Prima doamnă a colaborat cu un designer nou

Scris de: Daoud Andra

07 May. 2023

Klaus Iohannis și soția sa au fost prezenți sâmbătă la ceremonia de încoronare a regelui Charles. Prima doamnă a purtat două ținute, una la recepția oferită de rege și regină la Palatul Buckingham, vineri seara, și alta sâmbătă, la încoronare. Cine e designerul care a creat rochia purtată de Carmen Iohannis la încoronarea regelui și ce schimbare majoră a făcut prima doamnă, de data aceasta.

Cine a semnat rochia purtată de Carmen Iohannis la încoronarea regelui Charles

Apariția lui Carmen Iohannis de la Londra, cu ocazia încoronării regelui, a fost intens comentată, așa cum se întâmplă de fiecare dată. Președintele și soția sa s-au numărat printre invitații de la ceremonia de încoronare a regelui Charles și a reginei Camilla, ocazie ce necesita ținute pe măsură.

Citește și: Ce a spus Dana Budeanu, după ce a văzut cum au apărut Klaus și Carmen Iohannis la încoronarea regelui Charles. Reacția a surprins pe toată lumea

Pentru ziua de sâmbătă, prima doamnă a ales un outfit de culoare turcoaz, compus dintr-o rochie până sub genunchi și un pardesiu. Dacă de obicei Carmen Iohannis colabora cu designerii Andrea Tincu sau Eli Lăslean, de data aceasta a ales o altă creatoare de modă pentru a-i face ținuta.

Irina Schrotter este cea care a realizat atât ținuta lui Carmen Iohannis, cât și pe cea a Principesei Margareta, Custodele Coroanei, pentru încoronarea regelui Charles.

Citește și: Cum a mers îmbrăcată Carmen Iohannis la încoronarea regelui Charles. Klaus Iohannis și soția sa, prezenți la marele eveniment

„Onorați să asigurăm ținuta Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Regale a României, în calitate de furnizor oficial al Casei Regale a României, și ținuta primei doamne a României, Carmen Iohannis, la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea. Imaginile sunt de astăzi (n.r. sâmbătă), imagini în care Majestatea Sa, alături de Principele Radu, și prima doamnă a României, alături de președintele Klaus Iohannis, ne onorează purtând ținutele realizate de noi.”, este mesajul care a apărut pe pagina de Facebook a Irinei Schrotter, împreună cu două fotografii.

Cine e designerul care a creat rochia purtată de Carmen Iohannis la încoronarea regelui Charles. Schimbarea făcută de Prima Doamnă
Postarea Irinei Schrotter

De la ce designer a fost rochia purtată la dineu

Cu o zi înainte de încoronare, Carmen și Klaus Iohannis au participat la un dineu la Palatul Buckingham, oferit în cinstea invitaților. La cina de la palat, prima doamnă a purtat o rochie deschisă la culoare și un sacou în aceeași nuanță. Ținuta de la dineu a fost semnată de Eli Lăslean, creatoare de modă cu care Carmen Iohannis colaborează de mai mulți ani.

Citește și: Eli Lăslean, despre cea mai grea rochie pe care a făcut-o pentru Carmen Iohannis: “Nu a fost chiar simplu”. Ce spune despre ținutele Primei Doamne: “Sunt foarte accesibile” VIDEO EXCLUSIV

Eli Lăslean s-a ocupat de outfit-urile lui Carmen Iohannis în mai multe ocazii importante, cum ar fi și vizita Papei Francisc în România. De altfel, creatoarea de modă a povestit în trecut, într-un interviu pentru EGO.ro, cât de dificil a fost să creeze rochia pe care Carmen Iohannis a purtat-o la întâlnirea cu Papa.

„Când a venit Papa în România, mi-am dorit și și-a dorit o rochie care să fie serenă, feminină, dar, în același timp, extrem de serioasă și să nu lase la vedere nimic, nici brațe, nici gât. Nu a fost chiar simplu, dar am reușit să realizăm respectiva rochie, cu care l-a întâmpinat pe Papa, a fost extraordinar de frumoasă. A fost o inspirație pe care am avut-o la un moment dat și o soluție pe care am găsit-o și a fost foarte bine.”, a dezvăluit Eli Lăslean, în urmă cu ceva timp.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *