Emisiunea Chefi la cuțite se pregătește să revină pe micile ecrane cu un nou sezon. Show-ul culinar va avea un alt juriu, după plecarea lui Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Unul dintre noii jurați este chef Richard Abou Zaki, un bucătar pasionat, care gătește de la o vârstă fragedă și care și-a creat un business de succes în Italia.
Show-ul culinar Chefi la cuțite revine la Antena 1, pe data de 18 martie. Unul dintre noii jurați, chef Richard Abou Zaki, are o poveste de viață cel puțin interesantă. Locuiește în Italia, alături de familie, încă de când era copil, dar și-a început cariera în bucătărie în Marea Britanie.
A lucrat la Londra, ca chef de partie, în celebrul restaurant Le Gavroche, care are 3 stele Michelin. Tot acolo a avut prilejul să gătească pentru regretata regină Elisabeta a II-a, după ce a trecut printr-o preselecție de bucătari.
”Cel mai emoționant moment din cariera mea a fost atunci când am gătit pentru regina Elisabeta. Regina a fost și rămâne o emblemă mondială pentru Marea Britanie, iar pentru mine a fost foarte impresionant să văd cum oamenii se înghesuie în fața Palatului Buckingham să facă poze, iar eu ajunsesem la trei metri de ea. Am preparat atunci un meniu de șase feluri pentru regina Elisabeta – am fost printre cei șase bucătari care rămăseseră acolo din 28, în urma unei selecții.
A fost una dintre marile mele împliniri atunci, am simțit că fac bine ceea ce fac în bucătărie. A fost un moment foarte emoționant, de care îmi voi aminti toată viața, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi să gătești pentru regină. Și culmea este că – deși se știe că, în general, un monarh, are o echipă de bucătari la palat – Le Gavroche a fost restaurantul ei preferat când era tânără. Acesta a fost locul în care eu mi-am început cariera și știu că regina și-a dorit să se întoarcă acolo după mulți ani”, a povestit Richard Abou Zaki, pentru Antena 1.
După ce a căpătat experiență în Marea Britanie, chef Richard Abou Zaki s-a întors în Italia, acolo unde și-a deschis propria afacere. În prezent, deține 4 restaurante în peninsulă, iar unul dintre ele are o stea Michelin. Este unul dintre cei mai tineri bucătari din Italia recompensați cu această distincție.
Din 18 martie, românii îl vor putea vedea la Chefi la cuțite, pe Antena 1, începând cu ora 20:30. Acesta va sta la masa juriului, alături de chef Orlando Zaharia, chef Ștefan Popescu și chef Alexandru Sautner.