Cine este Iulia Ionescu, prezentatoarea emisiunii „iLikeIT”. Cum și-a descoperit pasiunea pentru tehnologie EXCLUSIV

Vedeta PRO TV este expertă în gadget-uri
De mai bine de doi ani, Iulia Ionescu este prezentatoarea emisiunii „iLikeIT”, difuzată la Pro TV, dar cei de acasă cunosc destul de puține lucruri despre ea. Este în media de mai bine de aproape 15 ani, iar pasiunea pentru tehnologie a făcut-o să ajungă astăzi în fața telespectatorilor. Iulia Ionescu a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru EGO.ro despre mediul online, despre aplicațiile și gadget-urile pe care le testează în timpul liber, dar și despre viața personală și cât de „tehnologizat” este și partenerul ei de viață.
EGO.ro: Iulia, ești jurnalist, blogger, om de televiziune, soție. Cum reușești să jonglezi cu toate aceste roluri solicitante?
Iulia Ionescu: Îmi place foarte mult ceea ce fac, iar asta îmi ușurează mult munca. După ce o perioadă foarte lungă de timp mi-am administrat singură blogul și activitatea din online, am învățat că pot face o diferență doar dacă strâng oameni capabili în jurul meu. Am mulți colaboratori la care apelez de fiecare dată când am nevoie, iar cel mai mare sprijin al meu este soțul. Îmi înțelege programul și mă ajută cu tot ce am nevoie. Uneori el are mai mare grijă decât mine, iar asta mă ajută să mă concentrez pe ceea ce am de făcut la serviciu. Suntem o echipă, despre asta este vorba.

Cum se îmbină omul de televiziune și persoana pasionată de mediul online și blogging?

Întotdeauna am considerat că experiența mea din televiziune s-a îmbinat perfect cu pasiunea pentru tehhologie și social media. Asta mă ajută și în alegerea subiectelor pe care le prezint. Înțeleg ce vrea publicul să vadă. Așa am ajuns la iLike IT.

Majoritatea persoanelor care te văd aproape zilnic pe micile ecrane au impresia că te cunosc. Ce nu știu oamenii despre Iulia Ionescu?

Chiar mă cunosc, sunt exact la fel și în realitate. Cred despre mine că am simțul umorului. Îmi place să râd, să văd mereu partea bună a lucrurilor, dar sunt și foarte serioasă cu munca mea. Am pretenții mari de la mine și de la cei din jur. Nu mă mulțumesc cu puțin.

„Am avut o perioadă în care am lucrat ca asistent de producție”

Sunt deja câțiva ani buni de când prezinți emisiunea iLike IT. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru tehnologie?

Pasiunea mea pentru tehnologie a apărut tot în televiziune. Am avut o perioadă în care am lucrat ca asistent de producție, am petrecut mult timp în regia de emisie și am învățat foarte multe lucruri. În plus, am avut și norocul ca cineva să observe această pasiune și atenție la detalii de care am dat dovadă. Cel mai probabil, dacă nu aș fi fost încurajată să încerc asta, nu aș fi făcut-o niciodată. Mi-a plăcut să lucrez și în spatele camerelor.

Testarea tuturor gadget-urilor despre care tu și Marian Andrei discutați în cadrul emisiunii ocupă câteva ore bune. Ți s-a întâmplat des ca și în timpul liber să încerci gadget-uri și aplicații ore în șir?

Cred că partea de testare a gadget-urilor are loc doar în timpul liber. Asta este și ideea, să vedem cât de practice sunt pentru utilizatori. Să le folosim în același mod în care ei le-ar folosi. Nu toate produsele trec acest test. La redacție au loc doar unboxing-urile, asta poate să vă confirme și Marian.

Iulia Ionescu prezentatoarea emisiunii iLikeIT
Iulia Ionescu prezintă emisiunea iLikeIT

Care a fost cea mai interesantă experiență din domeniul tău profesional?

Au fost multe experiențe, dar probabil că cele mai interesante momente au loc atunci când ajung la CES, în Las Vegas, la cel mai important târg de tehnologie din lume. Este precum o călătorie în viitor. Cele mai importante inovații ale momentului se găsesc în locul acela. Efectiv, vezi cum se schimbă lumea. Ești cu un pas înaintea tuturor.

„Doar eu am un cuvânt de spus atunci când vine vorba de gadget-uri pentru casă”

Având în vedere că tu ești experta în gadget-uri și ești întotdeauna la curent cu ultimele noutăți din acest domeniu, tu ești persoana care are ultimul cuvânt de spus când tu și soțul vreți să achiziționați un produs sau roboțel pentru casă?

Doar eu am un cuvânt de spus atunci când vine vorba de gadget-uri pentru casă. Pe el nici nu-l interesează, nu-l deranjează. Se bucură că mă ocup eu de acest aspect al vieții. Așa ne completăm noi. Și eu mă bucur că lui îi place să gătească și să se ocupe de planificarea vacanțelor noastre.

Care sunt aplicațiile care ți-au ușurat viața de zi cu zi și pe care le folosești extrem de des?

Pe lângă aplicațiile care îmi livrează acasă orice produs achiziționez și care mă ajută să câștig foarte mult timp, folosesc foarte multe aplicații de editare foto și video: Splice, Snapseed, Lightroom, Picnic, Movepic, Monotionleap, Prequel și lista poate continua. În rest, urmăresc toate evenimentele de domeniu pe Tech Events App și ascult playlist-uri muziale făcute de tot felul de personalități din România pe MyplAylist App. Și eu am un playlist acolo, dacă vreți să auziți ce muzică ascult.

Dacă ai putea inventa orice aplicație care ar îmbunătăți viețile oamenilor, implicit și pe a ta, care ar fi aceasta?

Nu avem nevoie de o aplicație pentru asta. Uneori este bine să lăsăm tehnologia deoparte, inclusiv eu fac asta. Avem nevoie de un echilibru. Important este să știm când este nevoie să ne desprindem de social media și de tehnologie, să luăm o pauză. Toți am avea o viață mai bună dacă am face asta din când în când.

Citește și: Radu Țibulcă din ”Moldovenii” încearcă să-i convingă pe tineri să meargă și la filmul românesc. „Atâta vreme cât ai la îndemână gratis, de ce ai plăti?”. VIDEO EXCLUSIV

„Uneori este bine să lăsăm tehnologia deoparte”

Generațiile de copii din ultimii ani sunt extrem de informate când vine vorba de tehnologie și de mediul online. Totuși, multe instituții de învățământ refuză în mod vehement implementarea digitalizării în școli. Cum vezi această discrepanță a societății noastre?

Cred că este absolut normal să existe și astfel de opțiuni. Nu este nimic în neregulă cu asta, dacă este vorba de o alegere a părinților, elevilor sau profesorilor. Părinții noștri au învățat fără tablete sau table inteligente. Îngrijorător este momentul în care copiii au de parcurs zeci de kilometri pe jos pentru a merge zilnic la școală, fapt ce însă se întâmplă în anumite zone din România.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *