Cine este Mihaela Valentina Cambei. Iată cum arată halterofila olimpică atunci când nu este în sală

Mihaela Cambei, halterofila de argint de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Mihaela Valentina Cambei, campioană europeană en-titre, a reușit o performanță extraordinară la Jocurile Olimpice de la Paris, câștigând medalia de argint la haltere, la categoria 49 kilograme. Până ieri, românii nu știau prea multe despre sportiva care ne-a adus a opta medalie, cu toate că aceasta are un palmares de invidiat, reprezentând România cu brio la competițiile la care a participat.

Mihaela Valentina Cambei – biografie

Născută pe 18 noiembrie 2002 în Dofteana, județul Bacău, Mihaela Valentina Cambei și-a început cariera sportivă la CSM Onești, sub îndrumarea antrenoarei Cristina Maftei. Prima ei participare în competițiile naționale a avut loc în 2014, iar ascensiunea sa în lumea halterelor a fost rapidă și impresionantă.

În 2016, Mihaela a cucerit titlul european la Campionatele Europene U15 din Polonia, iar în 2017 a continuat să impresioneze la Campionatele Europene U17 de la Prishtina, unde a câștigat medalia de aur. Performanțele ei au continuat la nivel mondial, clasându-se pe locul 5 la Campionatele Mondiale de cadeți de la Bangkok în același an. În 2018, la Campionatele Europene U17 din Italia, Mihaela a cucerit titlul continental la total, cu 155 kg, demonstrându-și din nou talentul și dedicarea.

Vezi AICI mai multe poze cu Mihaela Cambei!

La Campionatele Mondiale de haltere din 2022, care au avut loc la Bogota, Mihaela a obținut medalia de argint la stilul smuls, reușind să ridice 90 kg. Deși la stilul aruncat a avut o singură încercare reușită, clasându-se pe locul 4 la total, determinarea și perseverența ei au fost evidente. În 2023 și 2024, Mihaela a continuat să fie triplă campioană europeană de seniori și a adăugat la palmaresul său medalii de argint și bronz la smuls, la Mondialele din 2022 și 2023.

Mihaela Cambei, viața dincolo de haltere

Dincolo de sala de antrenament și competițiile internaționale, Mihaela Valentina Cambei duce o viață normală, ca orice altă tânără de vârsta sa. Tatuajele sale, unul pe gât cu inscripția „Be Brave” (Fii curajoasă) și cercurile olimpice pe brațul drept, reflectă atât curajul cât și dedicarea sa față de sportul pe care îl iubește.

Mihaela este o persoană sociabilă și deschisă, care își petrece timpul liber alături de prieteni și familie. În afara competițiilor, îi place să exploreze locuri noi și să se bucure de micile plăceri ale vieții, cum ar fi să savureze o cafea la una dintre cafenelele preferate sau să se relaxeze citind o carte bună. Lectura este una dintre marile sale pasiuni, iar Mihaela preferă cărți de dezvoltare personală, biografii ale sportivilor celebri și romane de ficțiune.

O altă pasiune a Mihaelei este fotografia. În timpul liber, îi place să surprindă peisaje și momente speciale, această activitate fiind o modalitate de a-și exprima creativitatea și de a se relaxa. Fotografia îi oferă o perspectivă nouă asupra lumii din jur și îi permite să păstreze amintiri frumoase.

Reacția Miahelei Cambei, după argintul de la JO 2024

Medalia de argint a fost total neașteptată pentru sportiva noastră, care se aștepta să ia bronzul. Evident, și aurul ar fi fost binevenit, dacă ar fi  ratat chinezoaica…

”Este concursul vieţii mele pentru care m-am antrenat doi ani de zile. La final am simţit că îmi rămâne mâna pe podium, pentru că am avut un cârcel foarte mare la mână, la gât şi deget, cotul mă durea foarte tare, dar am zis că ori la bal, ori la spital. Eu nu am stat să fac calculele, am vrut să îmi fac încercările.

Nu ştiu ce s-a întâmplat, care cum a ridicat. Dacă rata chinezoaica, ne cânta imnul în această seară, dar eu sunt mândră de ce am reuşit să aduc, pentru că este prima medalie olimpică din istorie la haltere feminin. Această medalie înseamnă absolut totul pentru mine, toată cariera mea de 11 ani. M-am luptat mult pentru ea şi cred că ăsta este visul oricărui sportiv. Eu sunt foarte mândră de ceea ce am obţinut”, a declarat Mihaela Cambei, după ce și-a revenit din euforia victoriei.

Mihaela Cambei nu a uitat cine a ajutat-o să obțină acest rezultat incredibil. Toată recunoștința ei s-a îndreptat către antrenorul Valeriu Calancea, cel care a ghidat-o cu atâta dăruire către argint.

”Această medalie o dedic antrenorul lui meu, Valeriu Calancea, care m-a suportat în tot acest timp, părinţilor mei, lui Dumnezeu, care a fost alături de mine şi m-a scos sănătoasă din această competiţie şi întregului staff care a fost alături de mine. Am sărutat greutăţile la final pentru că au fost prietenoase cu mine şi ele m-au ajutat. Acest moment este fix aşa cum mi l-am imaginat şi medalia are fix aceeaşi culoare”, a mai completat vicecampioana olimpică.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Meghan Markle și Kate Middleton, la un pas de împăcare!
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *