Cine este Pescobar și din ce a făcut avere. Cum îl cheamă în buletin, de fapt

De ce i-a închis ANPC restaurantul lui Pescobar din Herăstrău.

Pescobar este unul dintre cei mai cunoscuți influenceri de pe TikTok. Paul Nicolau, pe numele său real, sau Paulică, așa cum îi mai spun prietenii, a primit o sancțiune drastică din partea autorităților. ANPC i-a închis faimosul restaurant din Parcul Herăstrău, în urma unui control în care au fost găsite mai multe nereguli, printre care și carne expirată. Iată cine este Pescobar, mai exact, și din ce a reușit să facă avere.

Cine este Pescobar și din ce a făcut avere

Cunoscut în mediul online sub porecla de ”Pescobar”, antreprenorul Paul Nicolau este un nume important în industria HoReCa de la noi. A pornit de jos, iar acum un un business care îi aduce milioane de euro. Iar stilul său extravagant, expus adesea în videoclipuri pe TikTok, i-a adus un uriaș capital de imagine și, implict, o creștere considerabilă a cifrei de afaceri.

Totul a pornit de la o idee pe care a căutat-o pe internet în urmă cu un deceniu, când încă se străduia să pună pe picioare o afacere de succes.

Mai exact, a început să vândă raci în Piața Obor. Deși nu avea bani, așa cum chiar el a mărturisit într-un interviu din urmă cu doi ani, a reușit totuși să găsească o soluție pentru businessul său.

Astfel că acum deține un cunoscut restaurant cu specific pescăresc în Herăstrău – Taverna Racilor, iar de curând a mai deschis și alte localuri în orașe precum Cluj-Napoca și Timișoara.

În plus, în plină pandemie, Paul Nicolau a reușit să își deschidă o nouă afacere, tot în zona HoReCa, dar în mediul online. Mai precis, el a început să comercializeze pește și fructe de mare prin intermediul unei platforme.

Clienții săi primesc produsele proaspete în termen de 24 de ore de la plasarea comenzii. Pescobar se mândrește cu acest business și spune că ”este cea mai avantajoasă platformă de achiziţii de peşte şi fructe de mare din România, la foarte mare distanţă de competitori”, care sunt hipermarketurile.

”Preţurile sunt, în medie, cu 30-40% mai mici faţă de cele din hipermarket. Clienţii pot opta pentru un abonament lunar de doar 10 lei, care le oferă un discount de 25% la toate achiziţiile din luna în curs.”, a explicat antreprenorul într-un interviu pentru Businessmagazin.ro din anul 2021.

În primul an de activitate, afacerea a avut o cifră de afaceri de puțin peste un milion de euro.

De unde i se trage proecla de ”Pescobar”

Așa cum probabil mulți au intuit, porecla sa este o combinație între pasiunea lui pentru pește și numele celebrului traficant de droguri columbian, Pablo Escobar.

Într-un alt interviu, Paul Nicolau a mărturisit chiar că se aseamănă într-o anumită privință cu Escobar. Mai exact, prin faptul că și lui îi place să ajute comunitatea, așa cum o făcea și cel considerat de mulți drept cel mai mare traficant de stupefiante din lume.

„Mi-a venit chestia asta. Voiam să fac un restaurant, aveam eu un spațiu și mi-a venit așa pesco de la pește și bar. Le-am unit și mă cheamă Pescobar. Am lăsat-o așa și se potrivește și cu stilul meu, pescobar al peștilor, că mai fac eu gesturi, creveți la 29 de lei. Și cum era partea „frumoasă” a domnului Escobar că era mână largă către comunități, așa vreau să cred și eu pe alocuri. Fac chestii”, a mărturisit antreprenorul, potrivit wowbiz.ro.

Pescobar, ”călcat” de ANPC. Ce nereguli au descoperit inspectorii

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au întreprins mai multe ”vizite” la restaurantul lui Pescobar din Herăstrău, în perioada 01.06.2023-15.09.2023.

În urma verificărilor efectuate, au fost găsite mai multe nereguli, pentru care antreprenorul a fost amendat, conform unui comunicat al instituției. Măsura cea mai drastică însă a fost închiderea unității.

Mai mult Protecția Consumatorului a solicitat Primăriei și DSP să intervină în acest caz.

Lista neregulilor identificate la Taverna Racilor din Herăstrău

  • folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
  •  utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
  •  prezența insectelor vii (muște) în unitate
  •  schimbarea stării termice a produselor
  •  nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
  •  existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
  •  lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
  •  lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu
  •  lipsa autorizației emisă de Primărie
  •  produse alimentare cu data limita de consum depasită
  •  utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate)
  •  nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *