Cine este și cu ce se ocupă cea mai bogată femeie din lume. Francoise Bettencourt Meyers conduce un imperiu

Ce avere impresionantă are

Scris de: Daoud Andra

01 Jun. 2024

Francoise Bettencourt Meyers se află în fruntea clasamentului celor mai bogate femei din lume, pentru al patrulea an la rând. Aceasta conduce una dintre cele mai de succes companii din industria cosmetică și are o avere estimată la aproape 100 de miliarde de dolari.

Cea mai bogată femeie din lume este o franțuzoaică

La 70 de ani, Francoise Bettencourt Meyers se află, pentru a patra oară, în fruntea clasamentului Forbes cu cele mai bogate femei din lume. Aceasta este moștenitoarea imperiului cosmetic L’Oreal și are o avere estimată la 99,5 miliarde de dolari. Cea mai mare parte din averea sa este sub formă de acțiuni la compania cosmetică L’Oreal Group, la a cărei conducere se află din anul 1997.

În 2024, prețul acțiunilor companiei a crescut cu 20% și, astfel, Francoise Bettencourt Meyers și-a majorat averea cu 19 miliarde de dolari. Este însăși nepoata fondatorului L’Oreal și a apărut pentru prima dată pe lista celor mai bogate femei din lume în anul 2018, atunci când avea o avere estimată la 42,2 miliarde de dolari. De atunci și până acum, suma s-a dublat, datorită faptului că prețul acțiunilor companiei a crescut cu 150%.

Vezi și: Ce avere are Gabriela Firea în 2024. Mulți au fost curioși să afle cât de bogată este de fapt

Pe lângă funcția de conducere din cadrul companiei L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers mai conduce și alte companii mai mici, dar este implicată și în proiecte caritabile. Femeia de afaceri, care este pasionată de scris și de pian, conduce o fundație care încurajează progresul în domeniul științei și al artei, în Franța.

Francoise Bettencourt Meyers, alături de mama sa

Născută și crescută în lux

Moștenitoarea imperiului L’Oreal s-a născut în anul 1953 și de mică a dus o viață privilegiată. Părinții ei au avut grijă să îi ofere o educație bună, astfel încât să nu considere că totul i se cuvine.

Vezi și: Ținuta inedită purtată de iubita lui Jeff Bezos la Met Gala 2024. Cel mai bogat om din lume și partenera sa au atras toate privirile la petrecere

”Întotdeauna am fost apropiată de părinții mei, mai mult de mama mea. Tata era în politică și lipsea mai mult, iar mama era puntea de legătură. Când eram copil, părinții mei s-au străduit să mă facă să înțeleg diferența dintre joacă și lucrurile serioase, dintre bine și rău. Am fost educată în școli religioase, unde valorile erau fundamentale. Acasă nu vorbeam despre bani”, a povestit conducătoarea gigantului cosmetic, într-un interviu acordat presei franceze.

În prezent, ea deține o treime din acțiunile companiei L’Oreal și este vicepreședinta firmei și membru în consiliul de administrație. Cea mai bogată femeie din lume este căsătorită și are doi copii, care vor moșteni afacerea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *