Cine este și cu ce se ocupă sora Gabrielei Firea, Nela Vica Andrieș. De ce a ajuns numele ei în scandalul “azilurile groazei”

Dezvăluiri despre sora Gabrielei Firea
Cine este și cu ce se ocupă sora Gabrielei Firea, Nela Vica Andrieș. De ce a ajuns numele ei în scandalul “azilurile groazei”

Sora Gabrielei Firea a apărut în centrul atenţiei presei, după ce numele său a fost implicat în scandalul ”azilurile groazei”. Dacă ministrul Familiei și al Egalității de Șanse este o prezență constantă la TV, despre Nela Vica Andrieș nu se poate spune același lucru. Iată cine este femeia și cu ce se ocupă!

Detalii despre sora Gabrielei Firea. Cine este și cu ce se ocupă?

De-a lungul timpului, Gabriela Firea a vorbit foarte rar despre familia ei, astfel că se cunosc foarte puține lucruri despre rudele fostului edil al Capitalei.

Totuși, se știe că ministrul Familiei și al Egalității de Șanse are trei frați, două surori și un frate: Angelica Cobzaru, Nela Vica Andrieș și Ioan Vrânceanu. Din păcate pentru Gabriela Firea însă, una dintre surorile sale are mari probleme, numele ei fiind implicat în scandalul ”azilurile groazei”.

Este vorba despre Nela Vica Andrieș. Totul a început în urmă cu o săptămână, când s-au descoperit mai multe nereguli în mai multe azile de bătrâni din România. Vârstnicii erau ținuți în condiții inumane și abuzați chiar de către persoanele care ar fi trebui să aibă grijă de ei.

Nela Vica Andries si Gabriela Firea
Nela Vica Andries si Gabriela Firea

Cum a ajuns Nela Vica Andrieș să fie implicată în scandal?

Ei bine, sora Gabrielei Firea ar fi lucrat la Direcția de Asistență Socială  a Primăriei Voluntari din luna aprilie a anului 2021 până în luna decembrie a aceluiași an și, în acea perioadă, colegii acesteia ar fi efectuat șapte controale într-unul din centrele sociale care acum fac parte din ancheta celor de la DIICOT.

De asemenea, Nela Vica Andrieș ar mai fi fost inspector principal la Compartimentul Strategii, Programe, Proiecte, Parteneriate, Relații cu ONG din cadrul Serviciului pentru Protecția Copilului și Tineret din instituție. Ulterior, aceasta ar fi devenit șefa serviciului Asistență și Protecție Socială.

Conform fișei postului, ca inspector principal, sora Gabrielei Firea ar fi trebuit să elaboreze ”proiecte și programe” de asistență socială pentru toate categoriile vulnerabile. De asemenea, ea ar fi avut datoria de a consilia și îndruma organismele private de asistență socială.

Citește și Gabriela Firea, despre candidatura la Primăria Capitalei: “Înseamnă foarte multă muncă și renunțări la programul cu familia mea” VIDEO EXCLUSIV!

Gabriela Firea a sărit în apărarea surorii sale

Pe data de 9 iulie 2023, fostul primar al Bucureștiului a oferit o reacție referitoare la scandalul în care este implicată Nela Vica Andrieș. Gabriela Firea a transmis că sora ei ”NU A CONDUS VREODATĂ un serviciu social care avea atribuții în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor, a persoanelor cu dizabilități”.

”Ea a avut raporturile de muncă suspendate între august 2018 şi aprilie 2021, dar şi suspendate la cerere între ianuarie 2022 şi februarie 2023.

(…) Practic, imediat ce a câştigat concursul pentru poziţia de inspector principal la DAS Voluntari, cumnata primarului şi-a suspendat postul, nemuncind acolo deloc aproape doi ani.

Aşadar, din 54 de luni, sora Gabrielei Firea a lucrat opt luni întregi, mai 2021-decembrie 2021. 56.000 lei a câştigat Nela Vica Andrieş în cele opt luni la DAS, adică 7.000 lei pe lună, conform declaraţiilor de avere.

Mai apoi, în decembrie 2021, Nela Vica Andrieş a ajuns şefa Serviciului de Asistenţă şi Protecţie Socială a DAS. Paradoxal, o lună mai târziu, în ianuarie 2022, Nela Vica Andrieş îşi suspendă din nou contractul de muncă, de data asta la cerere, pentru mai bine de un an.

Revine la serviciu la DAS undeva în luna februarie 2023, imediat după ce BdB şi CIM au publicat seria despre centrele din Ilfov care acum fac obiectul unei ample investigaţii a procurorilor DIICOT, doar pentru câteva zile, însă.

În aceeaşi lună, conform documentului, sora ministrului Firea şi cumnata primarului Pandele este transferată la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov”, precizează CIM.

Citește și Care este pluralul cuvântului azil. Mulți români fac greșeala!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *