Cine este și cum a ajuns milionar Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor. În studenție vindea ziare

Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor are o poveste de viață impresionantă. În anii studenției, afaceristul vindea ziare.
Cine este și cum a ajuns milionar Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor. În studenție vindea ziare

Dragoș Petrescu este unul dintre cei cinci investitori de la „Imperiul Leilor”, emisiunea cu și despre afaceri de la Pro TV. El a fost invitat recent în cadrul unei alte emisiuni televizate în care s-a destăinuit și a povestit detalii despre viața sa. Acum milionar cu zeci de milioane de euro în conturi, Petrescu a dezvăluit că a făcut primii bani din vânzarea de ziare în anii studenției.

Cine este și cum a ajuns milionar Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor

Omul de afaceri a avut întotdeauna o înclinație spre partea antreprenorială. Încă de mic și-a dezvoltat abilitățile cu ajutorul jocurilor de societate, cum ar fi Monopoly.

„Am avut o copilărie superbă, în sensul în care eram pe stradă toată ziua. Jucam Monopoly, de-a războiul, între străzi. Deci am fost un băiat de stradă toată copilăria mea. Iubeam Monopoly. Evident aveam regulile noastre, Era un Monopoly tras la xerox de către părinţi, era atât de tras la xerox după alte Monopoly trase la xerox că nu se mai înţelegea hârtia. Dacă e de un dolar sau ce fel de monedă o fi. În orice caz stăteam zile în şir la un joc de Monopoly. A fost jocul meu preferat în copilărie. Ţinea câteva zile un joc de Monopoly”, a povestit Dragoş Petrescu în cadrul emisiunii „La cină cu Ionela Năstase”, de la Digi24.

Însă vața lui nu a fost tot timpul una roz. Divorțul părinților lui, când el abia intrase în adolescență, l-a făcut să sufere foarte tare. Însă din acest moment dificil al vieții sale a învățat să se ridice singur și să își clădească propriul drum.

„Cea mai mare lipsă a fost divorţul părinţilor mei când aveam 13 ani. A fost un moment foarte dificil care mi-a marcat viaţa cumva pentru că am ajuns să trăiesc cu bunicii mei şi de acolo a venit şi nevoia de a fi independent, de a-mi dori să-mi clădesc propriul meu drum şi dorinţa asta de a nu depinde de nimeni şi de a fi în controlul vieţii tale”, a afirmat Dragoş Petrescu.

A început de jos, de la vânzarea de ziare

Așa se face că primul său angajament mai serios în domeniul antreprenorial l-a avut înaintea primului an de facultate. Cu 200 de dolari în buzunar, bani împrumutați de la bunicii săi și cu un vis măreț, acela de a deveni un prosper om de afaceri, Dragoș Petrescu a cumpărat circa 2.000 de ziare de la Casa Presei Libere, pe care le-a vândut ulterior în Piața Universității.

„Ziare pe care le luam de la Casa Presei Libere. Cu ziarele cumpărate de acolo, aveam comision 10 la sută, le vindeam în Piaţa Universităţii, unde erau manifestaţii în fiecare zi. A fost pur şi simplu o întâmplare. Ce putea face un tânăr înainte de a începe primului an de facultate? Aveam şase luni de vacanţă şi două opţiuni: ori să mă duc să mă distrez cu prietenii – nu era o opţiune pentru mine pentru că mă abăteam de la visul meu de a deveni independent-, ori să mă apuc să găsesc orice fel de job şi acesta mi s-a părut un job pe de-o parte antreprenorial, fără bani, că să te duci să cumperi 2.000 de ziare, mi-au trebuit 200 de dolari capital de start-up la vremea respectivă, pe care i-am luat de la bunici. Le-am dat (banii) înapoi, dar nu înainte de a cheltui profitul în târg la Vitan, pe blugi Pyramide, ochelari de soare şi tot felul de prostii”, a povestit Petrescu.

După ziare, milionarul povestește că a trecut la nivelul următor: tarabe și chioșcuri.

„După ziare am deschis prima tarabă, în Piaţa Dorobanţi, apoi a doua, a treia… a şasea tarabă. În 1993 am avut ocazia să închiriez un chioşc de 4 mp. După aceea am multiplicat chioşcul şi am ajuns la 11 chioşcuri” a afirmat Petrescu.

„Chiar trebuie să ai capacitatea asta să te apuci de treabă”

Investitorul de la „Imperiul Leilor” spune că a fost fascinat de amploarea pe care o luaseră restaurantele McDonald`s în România și a decis să aplice pentru o franciză. A fost refuzat, însă nu s-a descurajat și timp de doi ani a făcut tot posibilul să fie acceptat. Între timp, Petrescu deschisese și prima benzinărie Shell în cartierul Fundeni.

„În drumul unui antreprenor stau la bază câteva cărămizi. Una este să fii determinat şi gata să îţi sufleci mânecile şi să te apuci de treabă şi nu aştepţi prea mult, să îţi găseşti motive să nu începi, chiar trebuie să ai capacitatea asta să te apuci de treabă. Aveam 10 chioşcuri, al 11-lea era un mic magazin la parterul unei case private de la intersecţia Ştefan cel Mare cu Dorobanţi. Proprietarul vedea că nu prea putem să plătim chiria, domnul Măciucescu tot arhitect. Eram doi parteneri atunci pe acel magazin şi ne-a întrebat dacă vrem să deschidem o şaormărie, o pizzerie (….). Am zis să facem un restaurant cum ne-ar plăcea nouă, ca la mama acasă. Aşa s-a născut primul restaurant „La Mama””, a mai spus el, afirmând că în acel moment nu aveau concurenţi pe acel tip de restaurant.

Dragoș Petrescu deține 22 de restaurante cu peste 1.300 de angajați și are o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a...
Imaginile pe care Gabriela Firea le-ar vrea șterse de peste tot! Cum a fost surprinsă
Prima imagine cu Levi Nicolas, bebeluşul Ancăi Dumitra, alias Gianinuţa din Las Fierbinţi FOTO
Cum și-a întreținut Ozana Barabancea copiii după divorț. Fostul soț a contribuit cu doar 35...
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am...
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Horoscop 29 Septembrie 2024. Astăzi, Scorpionii vor învăţa o lecţie valoroasă, Gemenii profită la maximum...
Horoscop Zilnic Duminică 29 Septembrie 2024. Vărsătorii vor reuși să obțină aprobările pe care le...
5 zodii își dau seama de propriile greșeli. Zodiile vor primi semne importante din partea...
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații...
Radu Vâlcan, dezvăluiri inedite despre viața la țară și casa pe care o construiește la...
Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *