Ciocolată de casă delicioasă. Reţeta bunicii

Cum se face ciocolata de casă după rețeta bunicii.
Ciocolată de casă delicioasă. Reţeta bunicii

Ciocolată de casă delicioasă, ușor de preparat în doar câteva minute. Sigur îți este dor de gustul copilăriei și dacă adori dulciurile, acest desert cu gust inconfundabil sigur este preferatul tău.

Rețeta bunicii, tradițională este foarte ușor de preparat. Necesită doar câteva ingrediente pe care sigur le ai în casă. Pe lângă faptul că va fi gata foarte repede, această ciocolată este și mult mai sănătoasă. În mod tradițional, ciocolatele cumpărate din magazin sunt făcute din unt de cacao, care nu este mereu la îndemâna noastră. Un alt ingredient alternativ este uleiul de cocos. Poți să-l adaugi dacă vrei să dai o aromă deosebită și să te abați foarte puțin de la rețeta tradițională. Înainte, trebui să știi că uleiul de nucă de cocos are o aromă prea puternică, așa că este bine să nu le confunzi.

Ciocolată de casă delicioasă. Rețeta clasică

Reteta de ciocolata de casă  ca a bunicii necesită doar 4 ingrediente care includ unt, lapte praf, zahăr și cacao pudră. Iată cantitatea potrivită pentru fiecare și modalitatea de preparare.

  • lapre praf, 25o de grame;
  • zahăr, 250 de grame;
  • unt, 200 de grame;
  • cacao pudră, 100 de grame;

Cum se prepară

Ciocolata de casă,  mod de preparare. Se pune apă într-un ibric, apoi se adaugă zahărul și se pune la foc pe aragaz, până începe să fiarbă.  Apoi se adaugă laptele parf care a fost amestecat înainte cu cacaua pudră și cu untul. Ingredientele se lasă pe foc până dau în clocot de câteva ori și apoi se răstoarnă în forme sau într-o tavă medie. Ciocolata se dă la rece, apoi se porționează și se recomadă a fi servită după ce s-a răcit complet. Opțional, pentru un plus de savoare poți adăuga și miez de nucă zdrobit, prăjit la cuptor, migdale sau curmale tăiate mărunt.

Dacă nu ai unt, îl poți înlocui cu ulei de cocos. Este o alternativă delicioasă și aromată care va adăuga un plus de savoare desertului preferat. Trebuie să știi că ciocolata de casă tinde să se topească foarte ușor. De aceea, cel mai bine se păstrează la frigider până în momentul servirii.

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *