Ciorbă de perişoare, reţeta bunicii, pe care trebuie neapărat să o încercați. Ciorba de perișoare este unul dintre cele mai apreciate preparate din țara noastră. Gospodinele au moduri diferite de a găti acest fel de ciorbă, însă, una dintre ele are gustul bunicii, de neuitat. Pentru cei care vreți să încercați, vă prezentăm mai jos ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare. Trucuri ca să îţi iasă delicioasă.
Ciorbă de perişoare, reţeta bunicii, folosind doar câteva ingrediente
Ciorba de perișoare se prepară ușor. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar în cazul în care nu consumați carne de porc, o puteți înlocui cu cea de pui sau vită. Se spune că perișoarele făcute din carne de porc snt cele mai gustoase, însă depinde de preferințele fiecărei persoane. Iată cum se prepară cirorba de perișoare, rețeta bunicii și care sunt trucurie pentru a ieși perfectă.
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
Un mic dejun simplu și echilibrat poate fi cheia unei zile reușite, iar pentru a-ți începe dimineața cu energie și vitalitate, combinațiile naturale de alimente…
Mod de preparare
În primul rând spălați bine legumele și tocați-le în mărimea dorită. Le puneți apoi într-o oală cu apa, la fiert. Lăsați legumele să fiarbă timp de 15 minute, iar apoi începeți să adăugați perișoarele rând pe rând.
Ciorbă de perişoare
Pe acestea le puteți lăsa să se fiarbă aproximativ 20 de minute. După ce orezul din perișoare a fiert, adăugați sucul de roșii și borșul. Potriviți gustul cu sare și apoi lăsați să fiarbă în continuare câteva minute. La final, adăugați verdeața și acoperiți oala, după ce ați oprit focul.
Ciorba de perișoare o puteți consuma cu ceapă verde, smântână și ardei iute. În unele zone din țară, oamenii preferă să o mănânce cu mămăligă și nu cu pâine. Un alt truc este ca verdeața pe care o adăugați la final, cum ar fi leușteanul sau mărarul, să fie verzi, proaspete. Odată cu venirea primăverii, le veți găsi mai în toate piețele.
Cum faci perișoare cât mai moi
Oul, carnea și toate ingredientele folosite trebuie să fie proaspete
Cumpărați carnea de la o măcelărie de încredere, pentru a fi convinți că este proaspătă
Evitați să alegeți carnea cu multă grăsime. Perișoarele s-ar putea destrăma pe parcursul fierberii. Astfel, carnea macră este cea mai bună alegere, pentru ca perișoarele să fie pufoase.
Orezul trebuie spălat și lăsat la umflat câteva minute.
Amestecați foarte bine carnea înainte să faceți perișoarele. Numai așa acestea vor deveni mai pufoase.
Pentru ca pasta de perișoare să iasp mai fină, dați carnea și ceapa prin robotul de bucătărie. Este mult mai ușor și cu siguranță nu veți da greș
Faceți perișoarele cât mai mici. Pe timpul fierberi, orezul se va umfla, iar perișoarele se vor mări, însă vor deveni și pufoase. În cazul în care le faceți mari din prima, este posibil chiar să vă ocupe mai mult spațiu decât v-ați fi dorit, în oală. Plus că nu este nici aspectuos.