Mâncarea de post poate fi fosrte gustoasă dacă este preparată așa cum trebuie. În Postul Paștelui, dar și în celelalte perioade de post din an, ne putem bucura de mâncăruri savuroase, pe bază de legume. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mâncarea preparată de călugări este cea mai gustoasă, iar aceste rețete de ciorbe de post mănăstirești te vor cuceri!
Mâncarea preparată la mănăstire are întotdeauna un gust deosebit, fie că este de dulce sau de post. Secretele constau în faptul că este preparată în cantitate mare, cu răbdare și pricepere, la foc mic. Astfel, ciorbele fierte în tihnă, cu multe legume, sunt cele mai bune în perioada postului și nu numai. Iată câteva rețete delicioase și ușor de pregătit în orice bucătărie.
Citește și: Ce mănâncă, de fapt, măicuțele de la mănăstire în postul Paștelui. Alimentele care nu lipsesc de la masă
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune fasolea la înmuiat în apă rece de seara. A doua zi, schimbă apa și fierbe fasolea în apă rece cu sare. După 10 minute de când a dat în clocot, schimbă apa. Repetă acest pas de trei ori, pentru a nu avea probleme digestive. Cât timp fasolea fierbe, curăță și taie mărunt celelalte legume.
Pune uleiul și legumele într-o tigaie și călește-le cu sare și piper. Adaugă sucul de roșii și pasta de tomate, precum și verdețurile uscate. Poți folosi cimbru, foi de dafin și tarhon. Lasă pe foc timp de 10 minute, după care adaugă amestecul în oala în care fierbe fasolea. Mai lasă pe foc până când fasolea este complet fiartă. Oprește focul și adaugă verdeață proaspăt tocată.
Citește și: Ce conține pateul vegetal de post din supermarketuri. Specialiștii atrag atenția, pericolul nebănuit
Ingrediente:
Citește și: Cea mai bună salată orientală de post. Cât se lasă cartofii la fiert. Secretul care o face foarte gustoasă
Mod de preparare:
Curăță și taie cubulețe legumele. Adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul și păstăile în apă cu sare pe foc. După ce a început să fiarbă, pune ardeiul gras și lasă la foc potrivit timp de 20 de minute. Acum este momentul să adaugi dovlecelul și cartofii tăiați cuburi. Mai lasă pe foc până când și aceste legume sunt fierte, după care adaugă uleiul, roșiile tocate și puțin piper. Pune borșul puțin încălzit și mai lasă pe foc 5 minute. Oprește focul și adaugă verdețurile proaspăt tocate.