Clătite fără făină. Ingredientul cu care poți să o înlocuiești în compoziție, ies super delicioase

2 Rețete de clătite fără făină și fără zahăr

Scris de: Oana Matei

27 Sep. 2023

Clătite fără făină. Ingredientul cu care poți să o înlocuiești în compoziție, ies super delicioase

Clătite fără făină sunt o alternativă sănătoasă și gustoasă la clătitele tradiționale. Sunt ușor de făcut și sunt perfecte ca mic dejun sau gustare. Încercați-le astăzi și bucurați-vă de o gustare fără remușcări. În rândurile următoare vei afla cum să prepari, în două variante, clătite fără făină și fără zahăr. Rețetele noastre sunt bogate în fibre și proteine, ceea ce le face să fie o alegere sățioasă și delicioasă. Poți personaliza clătitele cu arome și topping-uri diferite, în funcție de preferințele tale.

Două rețete de clătite fără făină și fără zahăr

1.Clătite cu fulgi de ovăz

  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • 2 ouă
  • 1 cană de lapte (poți utiliza lapte obișnuit, lapte de migdale sau oricare alt tip de lapte pe care îl preferi)
  • 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Un praf de sare
  • Îndulcitor, cum ar fi miere, sirop de arțar sau zahăr (opțional, în funcție de preferințe)

Preparare: 

  • Dacă ai fulgi de ovăz întregi, poți să-i mărunțești într-un blender sau într-un procesor de alimente. Acesta va fi echivalentul  făinii de ovăz.
  • Într-un castron, amestecă fulgii de ovăz măcinați, ouăle, laptele, extractul de vanilie (dacă dorești) și un praf de sare. Poți adăuga și îndulcitorul dorit, în funcție de preferințele tale.
  • Adaugă praful de copt în compoziție și amestecă bine. Praful de copt va ajuta la obținerea unor clătite pufoase.
  • Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Poți unge tigaia ușor cu ulei sau unt dacă dorești. Toarnă un polonic din amestecul de clătite în tigaie și întinde-l într-un cerc uniform. Gătește clătita până când apar bule la suprafață și marginile devin aurii, apoi întoarce-o și gătește și cealaltă parte.
  • Servește clătitele calde și adaugă deasupra topping-urile tale preferate, cum ar fi fructe proaspete, miere, iaurt sau nuci.

Vezi și Când poți să mănânci desert fără să te îngrași. Un celebru nutriționist spune clar când nu e recomandat să consumăm dulciuri

2. Clătite cu banane și ou

  • 2 banane coapte
  • 2 ouă
  • 1 lingură de ulei de cocos sau unt
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Esență de vanilie (opțional)
  • gem, dulceață, sos de vanilie sau ciocolată, miere, nuci, etc.

Preparare: 

  • Într-un blender, adăugă bananele coapte și ouăle și mixează până se omogenizează.
  • Adăugă praf de copt și esența de vanilie și amestecă încet.
  • Pune o lingură de unt sau ulei de cocos într-o tigaie antiaderentă și încălzește la foc mediu.
  • Toarnă câteva linguri din amestecul de clătite în tigaie și coace pe fiecare parte timp de 1-2 minute sau până când devine aurie.
  • Servește clătitele calde cu miere, nuci, sirop de arțar sau fructe de pădure.

Vezi și Cu ce poți înlocui zahărul în prăjituri. 7 variante sănătoase pe care le poți folosi pentru a prepara deserturile tale preferate

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *