Ai făcut vreodată clătite japoneze? Dacă nu, este momentul să le încerci. Rețeta este foarte simplă, iar rezultatul final este deosebit: clătite foarte pufoase și gustoase. Îți spunem mai jos cum să le pregătești, pas cu pas.
Îi vei da pe spate pe cei care se vor așeza la masă cu această rețetă! Clătitele japoneze sunt diferite de clătitele clasice, pe car ele umpli cu diferite tipuri de gem sau ciocolată. Cele japoneze seamănă ușor cu clătitele americane, iar dacă vei pune pe ele sirop de arțar sau frișcă te vei bucura de un desert nemaipomenit.
Ai nevoie de: două gălbenușuri de ou, două linguri de lapte, o lingură de extract de vanilie, jumătate de linguriță de praf de copt, patru linguri de făină, un vârf de cuțit de sare, amestec de bezea (două albușuri de ou), trei linguri de sirop de arțat fierbinte, un sfert de lămâie, 1/3 cană de frișcă dublă, trei linguri de sirop de arțat, jumătate din caja unei lămâi, căpșuni proaspete.
Înainte de toate preîncălzește o tigaie mare, la foc cât mai mic. Unge tigaia cu ulei și, foarte important, alege cel mai slab foc pe care îl ai. cu cât focul este mai mic cu atât e mai bine pentru coacerea clătitelor.
Mai întâi fă aluatul de gălbenușuri. Separă două ouă în două boluri mai mari. Peste gălbenușuri adaugă laptepel, extractul de vanilie, praful de copt și sarea. Amestecă, apoi pune și făină și amestecă până se omogenizează totul.
Treci acum la bezea. Peste albușuri se adaugă sucul de lămâie și sarea. Bate totul până când se formează spumă. Pune la cuptorul cu microunde trei linguri de sirop de arțar într-un bol rezistent pentru aproximativ 50 de secunde. Bate din nou albușurile și pune ușor siropul de arțar.
Combină apoi cele două aluaturi: treptat pune din bezea peste gălbenușuri și amestecă totul foarte bine.
Adaugă o lingură mare de aluat în tigaia preîncălzită și unsă cu ulei. Fă o adâncitură în ea și adaugă încă o lingură mare deasupra. Acoperă cu un capac înalt și lasă așa timp de șase minute. Pune apoi încă o lingură de aluat deasupra. Pune și o lingură de apă pe marginea cratiței pentru a crea aburi sub capac. Mai lasă totul încă trei minute. Ferește capacul și întoarce clătita cu atenție, apoi pune din nou capacul și mai lasă șase minute.
La final, frișca bătută cu sirop de arțar se prepară cu un mixer. Taie căpșunile și servește fiecare clătite cu această frișcă și căpșuni.