Cei mici doresc clătite la micul dejun dar ești pe fugă și nu ai timp să le prepari? Uite o variantă de clătite delicioase la cuptor, care nu necesită nici măcar prezența ta pe timpul coacerii. Tentant, nu-i așa?
Amestecul pentru clătite este cel clasic, umpluturile pot fi diverse, sărate sau dulci dar partea cea mai drăguță este că economisești timp. Nu este nevoie să torni în tigaie câte o porție, apoi să întorci clătita doar torni în tavă amestecul, setezi cuptorul la temperatura indicată și gata clătitele.
Coacerea clătitelor în cuptor te ajută să economisești o mulțime de timp și este o modalitate ușoară de a pregăti micul dejun pentru tine și familia ta. Economisești timp făcând o clătită uriașă pe care să o tai în porții. Continuă să citești pentru a afla cum să coci clătite în cuptor.
Această rețetă este mult mai ușoară decât rețeta tradițională de clătite pentru care ai nevoie de timp și răbdare, mai ales dacă ai de preparat o cantitate mai mare de clătite. Pentru a prepara clătite coapte la cuptor, ai nevoie de o tavă cu pereții înalți 3-4 centimetri, unsă bine cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Foaia de clătite va crește puțin la coacere după care se va lăsa. Dacă dorești să umpli clătitele cu pastă de brânză sau alte variante sărate, doar scoate zahărul și esența de vanilie din compoziția aluatului de clătite.
Dacă dorești să îți faci o rezervă de clătite gata coapte, le poți congela. Clătitele coapte, acoperite cu folie alimentară, se pot păstra în congelator până la 3 luni. Când dorești să le dezgheți doar le pui în prăjitor de pâine sau în cuptorul cu microunde.
Să vă fie de folos!