Clătite la cuptor. Nu trebuie să stai să le întorci, sunt gata în doar 10 minute și ies extrem de gustoase

Modul simplu și rapid de a le prepara

Scris de: Oana Matei

21 Feb. 2023

Clătite la cuptor. Nu trebuie să stai să le întorci, sunt gata în doar 10 minute și ies extrem de gustoase

Cei mici doresc clătite la micul dejun dar ești pe fugă și nu ai timp să le prepari? Uite o variantă de clătite delicioase la cuptor, care nu necesită nici măcar prezența ta pe timpul coacerii. Tentant, nu-i așa?

Clătite la cuptor. Ce trebuie să pui în compoziție

Amestecul pentru clătite este cel clasic, umpluturile pot fi diverse, sărate sau dulci dar partea cea mai drăguță este că economisești timp. Nu este nevoie să torni în tigaie câte o porție, apoi să întorci clătita doar torni în tavă amestecul, setezi cuptorul la temperatura indicată și gata clătitele.

Coacerea clătitelor în cuptor te ajută să economisești o mulțime de timp și este o modalitate ușoară de a pregăti micul dejun pentru tine și familia ta. Economisești timp făcând o clătită uriașă pe care să o tai în porții. Continuă să citești pentru a afla cum să coci clătite în cuptor.

Clătite delicioase coapte la cuptor. Cea mai rapidă rețetă de clătite

Această rețetă este mult mai ușoară decât rețeta tradițională de clătite pentru care ai nevoie de timp și răbdare, mai ales dacă ai de preparat o cantitate mai mare de clătite. Pentru a prepara clătite coapte la cuptor, ai nevoie de o tavă cu pereții înalți 3-4 centimetri, unsă bine cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Foaia de clătite va crește puțin la coacere după care se va lăsa.  Dacă dorești să umpli clătitele cu pastă de brânză sau alte variante sărate, doar scoate zahărul și esența de vanilie din compoziția aluatului de clătite.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 mililitri lapte
  • 100 grame făină
  • 25 grame unt
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare 

  1. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate cu cele umede. Cu un mixer se omogenizează bine până se formează o compoziție densă, vâscoasă. Compoziția nu se bate prea mult cu mixerul pentru a nu rupe rețeaua de gluten.
  2.  Se încinge cuptorul la 180 de grade.
  3. Se toarnă în tavă compoziția pentru clătite și se dă la cuptor pentru 10 minute sau până clătitele devin aurii la suprafață.
  4. După ce foaia de clătite s-a copt, se lasă la răcit apoi se porționează după plac.
  5. Clătitele se servesc cu umplutura preferată.

Dacă dorești să îți faci o rezervă de clătite gata coapte, le poți congela. Clătitele coapte, acoperite cu folie alimentară, se pot păstra în congelator până la 3 luni. Când dorești să le dezgheți doar le pui în prăjitor de pâine sau în cuptorul cu microunde.

Sugestii umpluturi dulci pentru clătite

  • Frișcă de casă- bate cu mixerul 200 grame de smântână naturală pentru frișcă cu zahăr pudră și  esență de cafea sau vanilie
  • fructe proaspete stropite cu sirop de arțar, de agave sau cu miere
  • unt de arahide, de nuci sau de ciocolată
  • cremă Chantilly de vanilie și zmeură proaspătă
  • nuci tocate stropite cu miere
  • cremă caramel din lapte condensat

Să vă fie de folos!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *