Cod roșu în România. Alertă ANM de vreme extremă, zonele vizate

Se anunță vreme toridă în următoarele zile
Cod roșu în România. Alertă ANM de vreme extremă, zonele vizate

Temperaturi cumplite în România! Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis un cod roșu de caniculă valabil în următoarele două zile. Alerta meteo vizează mai multe zone din țara noastră. Iată care sunt acestea și ce valori termice sunt anunţate!

Vreme caniculară în România. Pentru ce zone din țară a fost emis cod roșu

Vremea din țara noastră se anunță una greu de suportat. În urmă cu puțin timp, meteorologii au semnalat un cod roșu de caniculă, valabil pentru zilele de marți, 25 iulie, și miercuri, 26 iulie.

Astfel, mâine se anunță o zi toridă în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, dar și în municipiul București. În aceste zone ale României se vor înregistra maxime extreme de 40-42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot marți, 25 iulie, va intra în vigoare și un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Acesta va fi resimțit în partea de sud a Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea de sud a Moldovei, dar și în vestul Dobrogei. În restul țării va fi cod galben de caniculă.

Te-ar mai putea interesa și Alertă meteo, vremea o ia razna de tot! Unde vor fi temperaturi de 50 de grade Celsius!

Se anunta cod rosu de canicula in Romania
Se anunta cod rosu de canicula in Romania

Ce temperaturi maxime sunt anunțate miercuri, 26 iulie

Vremea va fi caniculară și miercuri, 26 iulie, avertizează specialiștii de la ANM. Potrivit acestora, va fi cod roșu în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și municipiul București, unde sunt așteptate valori maxime extreme de 40-42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, valabil în sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. În plus, indicele temperatură-umezeală (ITU) va trece de pragul critic de 80 de unități.

Te-ar mai putea interesa și Cod roșu în România. Alertă ANM: două fenomene meteo extreme. Ce se întâmplă cu vremea începând de marți!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *