Codurile secrete care îți arată că telefonul tău ar putea fi urmărit

Codurile secrete care îți arată că telefonul tău ar putea fi urmărit

Tehnologia a avansat enorm de mult în ultimii ani, mai ales odată cu apariția inteligenței artificiale. Telefoanele noastre pot fi ușor urmărite, motiv pentru care este bine să știi cum să verifici dacă este urmărit. Vă vom prezenta câteva moduri în rândurile următoare.

Cum poți verifica dacă telefonul tău este urmărit

Dezvoltarea tehnologiei ne-a făcut viața mai ușoară, dar și mai periculoasă, în același timp, din diferite puncte de vedere.

Telefonul a devenit indispensabil pentru toată lumea. Pe el avem poze personale, date personale și, cel mai important, carduri bancare. Este „prada” perfectă pentru hackeri.

De asemenea, telefoanele noastre pot fi urmărite. Din fericire, putem verifica dacă informațiile noastre personale sunt bine protejate și dacă telefonul este urmărit folosind câteva coduri.

Pentru a verifica dacă cineva vă urmărește telefonul, veți avea nevoie de aplicația NetMonitor și unul dintre următoarele coduri:

  • Pentru Iphone – #12345#3001
  • Pentru Android – ##4636## sau ##197328640##

Pentru început, va trebui să accesați secțiunea UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info. După, notați toate numerele afișate sub Cell ID. Telefonul se va conecta automat la stația care oferă semnalul cel mai bun.

După, întoarceți-vă la meniul principal și selectați MM info, după Serving PLMN și notați afișate sub Local Area Code. Folosind aceste numere și un site obișnuit, puteți localiza pe hartă stația la care telefonul este conectat.

De regulă, cele mai suspecte stații sunt cele mobile, care sunt amplasate într-un camion, autobuz sau dubă. Dacă un astfel de vehicul este în apropiere, fără nicio explicație, este un indiciu că ați putea fi supravegheat.

Codurile care îți protejează informațiile

  • *#62#

Tastând aceste coduri veți afla unde sunt direcționate apelurile, mesajele și alte informații utile, în cazul în care nu puteți fi contactat.

  • #21#

Codul indică dacă apelurile, mesajele și alte informații sunt redirecționate. Odată ce este tastat, pe ecranul telefonului vor apărea detalii despre tipurile de redirecționări active și informațiile transferate.

  • *#60#

Acest cod afișează IMEI-ul telefonului, adică International Mobile Equipment Identifier. Dacă știți să-l folosiți, vă vor ajuta să găsiți telefonul în cazul în care este furat.

Locația este transmisă operatorului de rețea chiar și cu o cartelă SIM diferită, iar IMEI-ul permite, de asemenea, identificarea modelului și caracteristicilor tehnice ale telefonului.

  • ##002#

Este un cod universal pentru dezactivarea tuturor formelor de redirecționare de pe telefon.

Specialiștii recomandă să folosiți acest cod înainte de activarea roamingului, pentru a evita taxele suplimentare pentru apelurile redirecționate către mesageria vocală.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *