Combinația perfectă cu bicarbonat de sodiu care desfundă orice chiuvetă. De ce alt ingredient banal mai ai nevoie

Bicarbonatul de sodiu are o paletă largă de întrebuințări în casă.
Combinația perfectă cu bicarbonat de sodiu care desfundă orice chiuvetă. De ce alt ingredient banal mai ai nevoie

Combinația perfectă cu bicarbonat de sodiu care desfundă orice chiuvetă. Dacă nu curățăm chiuveta în mod regulat, ni se poate întâmpla ca scurgerea să ni se înfunde. Astfel, apa folosită se va duce foarte greu, sau în unele situații nnu se va scurge deloc. În plus, o chiuvetă înfundată poate provoca și mirosuri neplăcute. Desigur, pentru a rezolva acestă problemă, putem apela la substanțe chimice, dar acestea pot fi de periculoase dacă nu sunt utilizate corect și au un grad de toxicitate crescut. În plus, multe dintre ele au și un cost ridicat. Există însă și soluții naturale, foarte ieftine și extrem de eficiente pentru desfundarea chiuvetei.

Combinația perfectă cu bicarbonat de sodiu care desfundă orice chiuvetă

Bicarbonatul de sodiu este o soluție ideală în multe dintre treburile din gospodărie. Fie că vorbim de curățarea unor suprafețe sau a electrocasnicelor, de gătit, sau chiar de cosmetică, acest ingredient poate fi folosit cu încredere în oricare dintre situații.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit, de asemenea, în îndepărtarea blocajelor din scurgerea chiuvetei sau a căzii. Împreună cu oțetul realizează combinația perfectă pentru a elimina resturile de mâncare ajunse în scurgerea chiuvetei. Metoda funcționează atât pentru chiuvetele de inox, cât și pentru cele din orice alt material. Așa că nu trebuie să îți faci griji că ar putea să o afecteze în vreun fel.

Pentru aplica această metodă ai nevoie de:

  • mănuși de cauciuc
  • oțet
  • apă
  • un burete.

Ce trebuie să faci

Nu trebuie să faci decât să fierbi o cratiță cu apă, apoi să adaugi un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu. Amestecul va începe să sfârâie, așa că trebuie acționat rapid. Soluția se toarnă direct în canalul de scurgere. Apoi toarnă o jumătate de pahar de oțet. Vei auzi niște sunete, dar nu trebuie să te sperii, totul este în regulă. Acele sunete confirmă faptul că soluția are efect.

Lasă amestecul să acționeze cam 10-15 minute. Apoi asigură-te că blocajul a fost eliminat. Dacă resturile nu au fost eliminate, poți repeta procedura de până la trei ori. După ce blocajul a dispărut, clătește chiuveta cu orice agent de curățare pentru a-i da o strălucire și un miros plăcut.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru sănătatea părului pentru că are efect fungicid și limitează dezvoltarea bacteriană. În plus, reduce secreția de sebum la nivelul scalpului și echilibrează producția naturală a acestuia. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în șamponul cu care te speli de obicei și să îl lași să acționeze pe scalp circa 5 minute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *