Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc. Îi dau o savoare aparte

Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc. Înainte de a găti, este recomandat să marinați carnea de porc și asta pentru că aceasta va deveni mai fragedă și mai gustoasă.
Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc. Îi dau o savoare aparte

Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc și idei de marinade. Carnea de porc este unul dintre alimentele preferate ale românilor și nu numai. Există foarte multe rețete pe care le puteți încerca. De cele mai multe ori, înainte de a fi gătită, pe carnea de porc se pune puțină sare și piper. Însă, existe condimente, care îi schimbă total gustul, dacă sunt folosite așa cum trebuie. Iată mai jos, condimentele care fac carnea de porc mai gustoasă.

Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc

Înainte de a găti, este recomandat să marinați carnea de porc și asta pentru că aceasta va deveni mai fragedă și mai gustoasă. De asemenea, puteți pregăti un amestec de condimente, cu care să parfumați friptura. Iată mai jos, ce condimente puteți alege:

  • chimion sau chimen
  • pudră de curry
  • rozmarin
  • salvie
  • mărar
  • usturoi
  • cimbru
  • fenicul
  • ardei iute sau paprika

Este bine să condimentați sau să marinați carnea de porc

În cazul în care vreți să puneți carnea de porc pe grătar, condimentele sunt cele indicate, pentru a da gust bun cărnii. Folosiți un amestec de mirodenii, ierburi și sare cu care să frecați bucăile de carne. Aceste condimente dă fripturii o aromă aparte, însă nu o frăgezesc

Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc
Este recomandat să consumăm carne de porc de trei ori pe săptămână

„Marinarea este recomandată pentru frăgezirea cărnii de porc și pentru rețetele în care timpul de gătire este mai lung, asa cum e rumenirea în cuptor. Marinadele sunt un amestec de:

  • ulei
  • un ingredinet acid (oțet, vin, sos de soia, suc de portocale)
  • ierburi aromatice și mirodenii.

Nu este recomandat să adăugați sare în marinadă pentru că va deshidrata carnea.

Pentru a pune carnea de porc la marinat folosiți fie un bol din plastic sau ceramică, fie o pungă de plastic. Nu e nevoie să acoperiți complet carnea în amestecul de marinadă, dar trebuie să o lăsați să stea așa cel puțin 2 ore, înainte să o gătiți”, explică specialistul în industria cărnii.

Idei de marinade:

  • În stil Teriyaki – se amestecă sos de soia, apă, zahar, sos Worcestershire, ulei vegetal, ceapa feliata, usturoi zdrobit și ghimbir ras
  • În stil Hawaian – se amestecă sos de soia, ananas, sos de soia, usturoi zdrobit, miere, oțet, pudră de ghimbir, pudră de cuișoare.
  • În stil mediteranean – cu Dijon, ulei de măsline, usturoi zdrobit, salvie uscată, oțet de vin, foi de dafin.

Beneficiile cărnii de porc

Carnea de porc este o sursă de vitamine și minerale necesare pentru organism:

  • fier
  • magneziu
  • fosfor
  • potasiu
  • zinc

Carnea de porc conține vitamine

  • vitamina B6
  • B12
  • acid nicotinic
  • tiamina
  • riboflavia

Carnea de porc este o sursă minunata de proteine. O porție de carne de 100 de grame oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.

Carnea de porc este o sursă buna de fier pentru organism și este recomandat a fi introdusa in dieta.

Consumată în cantități moderate, carnea de porc este o buna sursa de energie, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, oaselor , a sistemului nervos sși performanțelor mentale.

„Carnea de porc este un aliment recomandat, în special bucăţile precum muşchiul, ceafa şi pulpa. Acestea au un conținut scăzut de grăsimi şi un aport de lipide oleice, palmitice şi linoleice”, explică nutriționiștii, care ne recomandă să consumăm carne de trei ori pe săptămână.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *