Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc și idei de marinade. Carnea de porc este unul dintre alimentele preferate ale românilor și nu numai. Există foarte multe rețete pe care le puteți încerca. De cele mai multe ori, înainte de a fi gătită, pe carnea de porc se pune puțină sare și piper. Însă, existe condimente, care îi schimbă total gustul, dacă sunt folosite așa cum trebuie. Iată mai jos, condimentele care fac carnea de porc mai gustoasă.
Înainte de a găti, este recomandat să marinați carnea de porc și asta pentru că aceasta va deveni mai fragedă și mai gustoasă. De asemenea, puteți pregăti un amestec de condimente, cu care să parfumați friptura. Iată mai jos, ce condimente puteți alege:
În cazul în care vreți să puneți carnea de porc pe grătar, condimentele sunt cele indicate, pentru a da gust bun cărnii. Folosiți un amestec de mirodenii, ierburi și sare cu care să frecați bucăile de carne. Aceste condimente dă fripturii o aromă aparte, însă nu o frăgezesc
„Marinarea este recomandată pentru frăgezirea cărnii de porc și pentru rețetele în care timpul de gătire este mai lung, asa cum e rumenirea în cuptor. Marinadele sunt un amestec de:
Nu este recomandat să adăugați sare în marinadă pentru că va deshidrata carnea.
Pentru a pune carnea de porc la marinat folosiți fie un bol din plastic sau ceramică, fie o pungă de plastic. Nu e nevoie să acoperiți complet carnea în amestecul de marinadă, dar trebuie să o lăsați să stea așa cel puțin 2 ore, înainte să o gătiți”, explică specialistul în industria cărnii.
Carnea de porc este o sursă de vitamine și minerale necesare pentru organism:
Carnea de porc este o sursă minunata de proteine. O porție de carne de 100 de grame oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Carnea de porc este o sursă buna de fier pentru organism și este recomandat a fi introdusa in dieta.
Consumată în cantități moderate, carnea de porc este o buna sursa de energie, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, oaselor , a sistemului nervos sși performanțelor mentale.
„Carnea de porc este un aliment recomandat, în special bucăţile precum muşchiul, ceafa şi pulpa. Acestea au un conținut scăzut de grăsimi şi un aport de lipide oleice, palmitice şi linoleice”, explică nutriționiștii, care ne recomandă să consumăm carne de trei ori pe săptămână.