Condimente pentru carnea de vită. Trebuie alese cu mare atenție, îi dau un gust aparte

Condimentele trebuie alese corect, pentru a deveni un preparat care va satisface gusturile culinare.
Condimente pentru carnea de vită. Trebuie alese cu mare atenție, îi dau un gust aparte

Condimente pentru carnea de vită, unul dintre cele mai pretențioase tipuri de cărnuri. Pe cât este de pretențioasă, pe atât este de gustoasă, preferată de foarte mulți oameni, dar și cu multe beneficii asupra organismului. Evident, depinde de felul în care este gătită, dar și de ce fel de condimente se folosesc la rețete. Iată mai jos, care sunt condimentele potrivite pentru carnea de vită.

Condimente pentru carnea de vită

Carnea de vită are o textură destul de dură, iar gustul ei poate fi potenţat cu ajutorul ierburilor aromatice care o transformă într-un deliciu culinar. Însă, condimentele trebuie alese corect, pentru a deveni un preparat care va satisface gusturile culinare.

Iată care sunt cele mai bune condimente pentru carnea de vită:

Carnea de vită se găsește sub mai multe forme. Însă, File (secțiunea mușciului) este cea mai apreciată parte, preferatăde iubitorii cărnii de vită. Aceasta se consumă de cele mai multe ori, în sânge. Cele mai apreciate condimente sunt:

  • Oregano
  • Salvie
  • Rozmarin

Muşchiul, la fel ca şi fileul, necesită un tratament termic scurt şi se consumă în sânge sau gătit mediu. Antricotul de vită este mai accesibil la preţ decât muşchiul şi mult mai potrivit pentru fripturi datorită fibrei grase care îl străbate.

Rasolul de vită este o variantă ideală pentru fripturi înăbuşite, gătite îndelung, până când carnea se desface de la sine de pe os.

Alte condimente bune pentru carnea de vită sunt:

  • piper
  • busuioc
  • dafin
  • chili
  • curry
  • chimen
  • usturoi
  • maghiran
  • muştar
  • oregano
  • pătrunjel
  • rozmarin
  • salvie
  • chimen
  • tarhon
  • cimbru
  • ceapă
  • hrean

Iată o reţetă care-ţi va transforma carnea de vită într-un deliciu:

Într-un vas se pisează cimbrul, seminţele de chimen, oregano, usturoi şi sare. Se adaugă ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Apoi se amestecă bine. Ungeți fiecare bucată de carne de vită cu acest mixt.

Bucăţile de carne pot sta la marinat de la cinci minute, până la 8 ore, în funcţie de preferinţele tale. Cu cât le vei lăsa mai mult în acest amestec, la marinat, şi gustul va fi mai pronunţat. Apoi, prăjeşte bucăţile de carne într-o tigaie, în funcţie de preferinţe.

„Carnea de vită apreciază compania rafinată. Muşchiul de vită şi antricotul se exprimă natural în prezenta derivatelor lactate, smântâna dulce, untul – simplu sau aromat cu verdeţuri – şi brânzeturile nobile. Ciupercile de pădure şi trufele, asociate cu un sos brun spaniol sunt adaosuri sofisticate ale cărnii de vită.

De asemenea, garniturile pentru vită, trebuie să fie simple: orez cu unt şi verdeaţă sau cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi puţin ulei de măsline sunt variantele ideale.

Carnea de vită (indiferent de modul de preparare pentru care vei opta) merge de minune alături de un pahar cu vin roşu (sec)”, recomandă bucătarul.

Beneficii carne de vită:

Carnea de vită este eficienta în a construi masa musculară și forță pentru că are un conținut mai ridicat de creatină decât orice alt aliment.

Vita este și foarte bogată în proteine de calitate. O friptură de vită de 150 grame are in medie 22 de grame de proteine de cea mai bună calitate.

Fierul este un mineral care se găsește în sânge, și abundă în carnea de vita. Exact învers stă treaba cu carnea de pui și curcan.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *