Condimente pentru pește. Combinația care dă un gust desăvârșit. Ce trebuie să adaugi neapărat

Gamă variată de condimente pentru un gust aparte
Condimente pentru pește. Combinația care dă un gust desăvârșit. Ce trebuie să adaugi neapărat

Condimente pentru pește, care vor schimba total gustul. Este important ca atunci când alegeți condimentele pe care să le presărați peste pește, să o faceți după propriul gust. Un singur condiment poate schimba total gustul peștelul. Astfel că, pentru cei care nu știu, vă propunem o gamă variată de condimente pe care să le folosiți pentru pește.

Condimente pentru pește

Este foarte important să ţineți cont de gustul vostru. Cel mai uşor mod de a afla ce condimente se folosesc pentru peşte este să experimentați diferite ingrediente şi combinaţii pentru a stabili care vă plac.

Iată câteva trucuri pentru a afla ce condimente se folosesc pentru peşte:

  • Pentru că cele mai multe reţete cu peşte se fac repede, poţi folosi condimentele chiar de la început.
  • Unele ierburi, cum ar fi rozmarinul, cimbrul, salvia au nevoie de ceva timp de preparare

Condimentele uscate merg foarte bine în reţete care necesită un timp mai lung de preparare, precum supele şi ciorbele de peşte şi tocăniţe şi trebuie adăugate încă de la început.

Condimente pentru pește proaspete vs. uscate

Ierburile uscate au o aromă mai puternică decât cele proaspete. Drept urmare, dac rețeta cere 1 lingură de busuioc proaspăt, ar trebui să folosiți o linguriță de busuioc

Condimente pentru pește
Condimente pentru pește

Este important de știu că nu puteți folosi întotdeauna condimente uscate în loc de cele proaspete, aşa cum ar fi în cazul în care faci pesto.

Ce condimente se pun la pește ca să iasă gustos

Busuiocul

Busuiocul proaspăt este de mai multe feluri şi are un gust plăcut. Când este uscat, are o aromă care te trimită xcu gândul la mentă.

Chives

Chives seamănă cu ceapa. Poate fi folosit într-o varietate mare de feluri de mâncare cu peşte, mai ales pentru a garnisi. Chives are un gust puternic, așa că este indicat să îl adăugați la final, când aproape ați terminat de gătit.

Măghiran

Măghiranul, un condiment care completează antreurile cu peşte, are un gust similar cu cel al oregano, dar un pic mai moale.

Ardei cayenne

Ardeiul cayenne este foarte iute şi imprimă o aromă pişcătoare peştelui. Cel mai adesea este întâlnit în magazine sub formă uscată şi măcinată.

Curry

Curry este un amestec de condimente, inclusiv de cuişoare, coariandru, turmeric, scorţişoară, ghimbir şi piper. Dar combinaţia exactă variază în funcţie de regiune.

Usturoi

Usturoiul este din aceeaşi familie cu ceapa şi are un gust iute şi puternic şi o aromă puternică. Poate fi folosit în sosuri pentru a imprima svoarea cărnii de peşte.

Beneficiile cărnii de pește

  • Carnea de pește conține fier, o substanță minerala care contribuie la prevenirea și combaterea anemiei
  • Iodul este un oligoelement esențial pentru functionarea normala a glandei tiroide și implicit pentru arderea grăsimilor.
  • Doza de iod se obține din alimentatie, astfel, nu aveți nevoie de suplimente.
  • Consumul regulat de carne de pește poate reduce cu pana la 50% riscul de cancer
  • Carnea de pește conține acizi grași esențiali omega-3.
  • Peștele este un aliment recomandat pentru dieta persoanelor care suferă de artrita reumatoida.
  • Pestii, în special cei de dimensiuni mici (hamsii, sardine, ansoa), si fructele de mare contin cantitati importante de calciu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.4 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *