Condimente pentru pește, care vor schimba total gustul. Este important ca atunci când alegeți condimentele pe care să le presărați peste pește, să o faceți după propriul gust. Un singur condiment poate schimba total gustul peștelul. Astfel că, pentru cei care nu știu, vă propunem o gamă variată de condimente pe care să le folosiți pentru pește.
Este foarte important să ţineți cont de gustul vostru. Cel mai uşor mod de a afla ce condimente se folosesc pentru peşte este să experimentați diferite ingrediente şi combinaţii pentru a stabili care vă plac.
Condimentele uscate merg foarte bine în reţete care necesită un timp mai lung de preparare, precum supele şi ciorbele de peşte şi tocăniţe şi trebuie adăugate încă de la început.
Ierburile uscate au o aromă mai puternică decât cele proaspete. Drept urmare, dac rețeta cere 1 lingură de busuioc proaspăt, ar trebui să folosiți o linguriță de busuioc
Este important de știu că nu puteți folosi întotdeauna condimente uscate în loc de cele proaspete, aşa cum ar fi în cazul în care faci pesto.
Busuiocul proaspăt este de mai multe feluri şi are un gust plăcut. Când este uscat, are o aromă care te trimită xcu gândul la mentă.
Chives seamănă cu ceapa. Poate fi folosit într-o varietate mare de feluri de mâncare cu peşte, mai ales pentru a garnisi. Chives are un gust puternic, așa că este indicat să îl adăugați la final, când aproape ați terminat de gătit.
Măghiranul, un condiment care completează antreurile cu peşte, are un gust similar cu cel al oregano, dar un pic mai moale.
Ardeiul cayenne este foarte iute şi imprimă o aromă pişcătoare peştelui. Cel mai adesea este întâlnit în magazine sub formă uscată şi măcinată.
Curry este un amestec de condimente, inclusiv de cuişoare, coariandru, turmeric, scorţişoară, ghimbir şi piper. Dar combinaţia exactă variază în funcţie de regiune.
Usturoiul este din aceeaşi familie cu ceapa şi are un gust iute şi puternic şi o aromă puternică. Poate fi folosit în sosuri pentru a imprima svoarea cărnii de peşte.