Condimente măcinate
Condimentele măcinate ar trebui reînnoite de câteva ori pe an sau cel mult, la fiecare 8 sau 9 luni. Din această categorie fac parte condimente precum: boia de ardei, scorțișoară măcinată, nucșoară măcinată, scorțișoară, pudră de cayenne, etc.
Condimente întregi
Condimente precum batoane de scorțișoară, semințe de coriandru, semințe de fenicul sau anason, chimen, boabe de piper pot rezista până la 2 ani dacă sunt păstrate in condiții potrivite.
Vezi și Din ce este făcut mirul. Nu multă lume știe asta
Cum să păstrezi ierburile uscate și mirodeniile astfel încât să-și mențină aroma?
Dacă nu sunteți sigur cum să depozitați mirodeniile în bucătărie , iată câteva sfaturi și trucuri:
- Păstrați condimentele într-un loc uscat și răcoros, ferit de lumină. Lipsa acestor factori accelerează alterarea proprietăților acestuia.
- Frigiderul, de exemplu, nu este recomandat pentru depozitarea condimentelor deoarece este un mediu umed. Ideal este să le depozitați într-un dulap sau sertar, departe de surse de căldură și lumină.
- Asigurați-vă că păstrați întotdeauna condimentele în borcane curate și ermetice .
- Când le folosiți pentru gătit, evitați să atingeți conținutul borcanelor cu mâinile. Folosiți o lingură curată pentru a măsura cantitatea de care aveți nevoie și apoi închideți recipientul din nou.
- Dacă pregătiți mirodeniile acasă, folosind plante din grădină, procesul de uscare trebuie să fie făcut în mod corect și folosiți etichete pentru a data borcanele.
Vezi și Condimente care înlocuiesc cu brio zahărul și grăsimile. Dau un gust senzațional preparatului