Condimentul din bucătărie care salvează orhideea ofilită. Va înflori spectaculos în casă

Află cum poți salva o orhidee ofilită
Condimentul din bucătărie care salvează orhideea ofilită. Va înflori spectaculos în casă

Orhideea este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare plante de la noi din țară. Oferită în dar la diverse evenimente și vedetă în florării, această floare este foarte aspectuoasă și unde mai pui că nici nu are nevoie de o îngrijire specială. Și totuși, uneori se întâmplă ca, dintr-un motiv sau altul, să ajungă să se ofilească. Cum o salvezi? Iată condimentul din bucătărie care te va ajuta!

Cum să reînvii o orhidee

Orhideea este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite plante de interior din România, deoarece are niște flori superbe, viu colorate și este și foarte ușor de întreținut.

Totuși, atunci când ai o astfel de plantă acasă, trebuie să o îngrijești cu responsabilitate, altfel ea va avea de suferit în timp și poate chiar va muri.

Uneori nu vei putea împiedica ofilirea plantei, dar alteori, dacă reușești să acționezi la timp, vei putea să o recuperezi. Știi, de exemplu, cum ai putea să reînvii o orhidee?

Ei bine, soluția s-ar putea afla chiar la tine în bucătărie. Potrivit specialiștilor, un condiment ar putea salva orhideea ta ofilită. El va scăpa rădăcinile și ramurile de infecții.

Te-ar mai putea interesa și Udă orhideea cu acest amestec secret. O ajută să arate fantastic, niciun dăunător nu se va atinge de floare!

De ce sa pui scortisoara in pamantul florilor. Trucul banal care salveaza planetele de apartament
Scortisoara poate fi adaugată in gheveciul orhideei, pentru a o reinvia

Condimentul pe care să-l pui în ghiveciul orhideei

Și ca să nu mai pierdem vremea cu alte detalii, află că scorțișoara este condimentul care poate readuce la viață orhideea ta ofilită. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui pudra în ghiveci sau să o aplici pe ramura uscată a plantei. Ulterior, scorțișoara va vindeca planta datorită proprietăților sale antibacteriene.

Ai grijă, însă, să nu exagerezi. Potrivit specialiștilor din domeniu, acest condiment nu trebuie utilizat în mod abuziv, fiindcă poate fi toxic și poate afecta, într-un final, rădăcina și ramurile sănătoase. Prin urmare, grădinarii experimentați recomandă utilizarea scorțișoarei doar dacă este cu adevărat necesar.

Te-ar mai putea interesa și Ce trebuie să faci ca să nu mai cadă frunzele orhideelor. Cel mai bun remediu de casă pentru flori superbe tot anul!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *