Cauți cele mai bune ierburi și condimente pentru supa de pui? Fie că ești în căutarea unei rețete clasice de supă de pui, fie dorești o supă mai specială, cu siguranță vei găsi în lista de mai jos ceva potrivit pentru supa ta de pui. Combinațiile de legume, condimente și ierburi vor da gust delicios mâncării, conțin nutrienți sănătoși astfel, nu este nevoie să folosești concentrate de legume cu ameliator de gust și conținut crescut de glutamat de sodiu.
Nu te mulțumi cu o supă clasică de pui, experimentează arome și gusturi noi, Mai jos vei găsi o listă cu 8 condimente și ierburi aromatice folosite în bucătăria internațională pentru pregătirea supei de pui:
Pătrunjel
Este cea mai folosită plantă aromatică pentru condimentarea supei de pui. Pentru a da o aromă intensă supei de pui, pătrunjelul se adaugă la finalul preparării supei. Pătrunjelul se folosește fie proaspăt, verde, fie uscat. Poți încerca pătrunjelul și sub formă de sos pesto. Pentru a face un sos pesto din pătrunjel ai nevoie de pătrunjel verde, ulei de măsline, parmezan, usturoi și sare. Se omogenizează toate ingredientele cu un blender, apoi sosul pesto de pătrunjel se toarnă în supă. Delicios!
Cimbru
Dacă folosești cimbru uscat, zdrobește frunzele între degete înainte de a le adăuga în supă. Acest lucru va ajuta să le elibereze aroma. Adaugă cimbru la finalul preparării pentru ca aroma lui să nu devină prea puternică. Folosește cimbru proaspăt. Chiar face diferența!
Salvie
Salvia are un gust de astringent, ușor piperat, cu note de mentă. Salvia se combină bine cu alte ingrediente aromate precum usturoiul, ceapa și piperul negru. Dacă utilizezi salvie uscată, rehidrateaz-o într-o cană cu apă fierbinte, timp de 10 minute, înainte de a o folosi.
Busuioc
Busuiocul are un miros puternic, dulce și înțepător conferind supei de pui o aromă proaspătă, distinctă. Busuiocul se folosește proaspăt sau uscat. Dacă folosești busuioc uscat, adaugă-l mai devreme în procesul de gătire, astfel încât să aibă timp să se rehidrateze și să-și elibereze aroma.
Boia de ardei afumată
Boia de ardei afumată cu aromă de fum și gust puțin picant, este perfectă pentru supa de pui. O modalitate interesantă de a infuza boia de ardei afumată în supa de pui, este să faci un ulei de boia afumată. Pentru acest lucru este necesar să încălzești două linguri de ulei de măsline amestecat cu o lingură de boia afumată. Se călește amestecul timp de 2-3 minute apoi se toarnă în supa de pui.
Chimen
Chimenul are o aromă dulce, iar gustul său poate fi descris ca fiind ușor picant, cu note ce amintesc de anason și fenicul. Pentru aromatizarea supei de pui, chimenul se prăjește ușor înainte de a fi adăugat în măncare. Semințele măcinate de chimen sunt mult mai aromate decât cele întregi, astfel dacă folosești chimen măcinat pune o cantitate mai mică în supa de pui. Chimenul se potrivește bine cu alte condimente, cum ar fi praf de chili, coriandru și boia de ardei.
Turmeric
Denumit și ”șofran” indian, turmericul are un miros asemănător cu cel al ghimbirului, însă aroma sa bine definită este mai puternică și mai picantă. Având un gust ușor astringent, turmericul se folosește împreună cu usturoiul, ceapa, ghimbirul pentru a echilibra aromele.
Semințe de fenicul
Aroma de fenicul este intensă și dulce, cu gust minunat de miere și lemn dulce. Semințele de fenicul se pot folosi în supa de pui în moduri diferite: