Copaci care cresc repede. Vei avea rapid umbră în grădina ta. Sunt și foarte rezistenți

Acești arbori îți vor „îmbogăți” rapid curtea casei tale.
Copaci care cresc repede. Vei avea rapid umbră în grădina ta. Sunt și foarte rezistenți

Amenajarea grădinii presupune efort și cunoștințe în domeniu, iar copacii sunt unul dintre elementele centrale ale sale. Mulți oameni își doresc arbori care să crească foarte repede, pentru a se bucura umbră vara, dar și pentru un pic mai multă intimitate pe proprietatea lor. Există mulți copaci pe care îi poți planta în curtea ta, iar unii dintre ei vor ajunge la maturitate chiar foarte repede, în câțiva ani. Iată care sunt copacii cu o creștere foarte rapidă.

Copaci care cresc repede

Sunt multe specii de copaci care trăiesc în emisfera nordică și se pretează pentru a fi plantate în curte. Însă pentru a arăta cu adevărat spectaculos, nu uita să decorezi grădina casei tale și cu flori. De asemenea, pe lângă arbori și arbuști, poți planta și viță de vie.

Arborii și arbuștii cu creștere foarte rapidă sunt cei care pot ajunge la o rată anuală de creștere a lăstarilor de până la 200 cm. Copacii cu o creștere rapidă sunt cei care se înalță la 60-100 cm într-un an. Arborii cu o creștere moderată sunt cei cu o creștere anuală de 50-60 cm.

Citește și: „Ce să plantezi lângă trandafiri. Secretul pe care trebuie să-l știi, așa vei avea o grădină ideală

Mesteacănul

Mesteacăn
Mesteacăn

Mesteacănul face parte din categoria arborilor de foioase. Acesta are o creștere destul de lentă în primii 2-3 ani de viață, dar apoi foarte intensă. Până la vârsta de 5 ani, mesteacănul poate ajunge la o înălțime de peste 10 metri. Este un copac puternic și deloc pretențios, așa că nu va trebui să îi acorzi o atenție specială. Dacă vrei totuși să ajungă cât mai repede la maturitate, se recomandă fertilizarea solului în care este plantat.

Salcia albă

Salcie
Salcie

Salcia albă are o creștere rapidă, care ia forma unui arbust după tăierea trunchiului central. Are o coroană rotunjită și adesea pare că plânge. Grădinarii cu experiență recomandă ca alături de salcie să fie sădite și alte plante.

Plopul piramidal

Este un arbore care crește pe orice tip de sol, dar este un iubitor de umezeală. Atinge înălțimi de 40-45 de metri, iar circumferința trunchiului ajunge să măsoare până la 1 m. Plopul piramidal devine roditor după 10-12 ani de la plantare. Rădăcinile sale sunt extrem de puternice și adesea depășesc dimensiunile coroanei. Acest copac este folosit de multe ori pentru amenajarea aleilor. În aprilie, albinele colectează polen din florile sale. Trebuie însă îngrijit cu atenție, întrucât este predispus la bolile lemnului.

Citește și: „Pomi pe care să nu-i plantezi sub nicio formă în curte. Vei avea numai necazuri

Chiparosul

Chiparos
Chiparos

Chiparosul face parte din categoria coniferelor și poate fi folosit ca gard viu. Crește rapid pe orice tip de sol, atât în locuri însorite, cât și în semiumbră. Poate ajunge până la 15 metri înălțime, iar la maturitate dezvoltă o coproană foarte densă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.9 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *