Cosmin Savu și-a luat fiica adolescentă și au plecat împreună într-o aventură prin Europa. „Avem amândoi călătoria în sânge, deja avem o tradiție a excursiilor împreună” EXCLUSIV

Ce au ales cei doi să viziteze

Cosmin Savu, corespondent ”România, te iubesc!”, a ales ca în pauza dintre sezoanele emisiunii de la Pro Tv să plece într-o aventură de neuitat alături de fiica lui, Catrinel. Cei doi au sărbătorit faptul că adolescenta și-a scos buletinul printr-o vacanță prin Europa. Cosmin Savu a povestit într-un interviu în exclusivitate pentru EGO.ro cum a fost experiența dintr-un cap al Europei în altul și cum a evoluat relația lor, ținând cont că nu locuiesc împreună, după această aventură.

Destinația din Europa aleasă de Cosmin Savu pentru vacanța de vară

EGO.ro: Cum de ai convins-o pe fiica ta, adolescentă fiind, să mai meargă într-o vacanță prin Europa?

Cosmin Savu: Nu a fost vorba de convins, avem amândoi călătoria în sânge, iar experiența de anul acesta nu a fost prima, deja avem o tradiție a excursiilor împreună. De data aceasta am ales să o luăm cu rucsacul în spate prin Franța, Marea Britanie, Belgie, Olanda și Germania. Am străbătut mii de kilometri cu trenul, feribotul sau autobuzul, am mers cu trenuri de mare viteză sau cu nave scurte de croazieră. Am fost în parcuri de distracție, dar și în muzee, am vizitat studiourile unde s-a filmat seria Harry Potter aproape de Londra, dar am fost și la concertul de final de turneu, în Berlin, al trupei Rammstein. Am încercat să facem cât mai multe și să ne bucurăm de o călătorie plină.

Ați avut de recuperat momente petrecute în calitate tată-fiică sau pur și simplu v-ați dorit amândoi să vă faceți încă o astfel de amintire împreună?

Cred că amândouă. Fiica mea locuiește departe de mine și atunci când ne vedem încercăm să petrecem timp de calitate. Iar o călătorie vine cu multe povești, locuri și interacțiuni care te ajută să înveți lucruri noi despre lumea asta. Și este valabil pentru amândoi.

”Am făcut traseul împreună și ne-am sfătuit de fiecare dată”

Cum a fost vacanța și, fără să crezi că te fac bătrân, cum a fost combinația asta de vacanță între două generații diferite?

Păi ne completăm. Energia ei cu experiența mea. Am făcut traseul împreună și ne-am sfătuit de fiecare dată. Cunoștințele mele s-au îmbinat cu entuziasmul ei și le-am adaptat locurilor pe unde am trecut.

Ce ai învățat de la fiica ta în tot timpul ăsta cât ați stat non stop împreună?

Să ne cunoaștem unul pe celălalt, dar și să avem răbdare unul cu celălalt. Așa cum ți-am spus, a fost o experiență complexă.

A încercat în perioada asta vreun băiat să o invite la un suc și tu să fii ca un bodyguard pe lângă ea sau ai fost relaxat? Ba chiar i-ai arătat și câțiva puști simpatici în drumul vostru

Ne-am intersectat cu prieteni de generația ei, au fost glume tot timpul și chiar am ieșit cu tineri la masă sau bere. De-a lungul traseului, am mai dormit pe la prieteni care au copii adolescenți. Am încredere în discernământul ei și dacă are nevoie de sfaturi, le cere. Are o viață înainte de experiențe plăcute sau mai puțin plăcute, iar rolul meu nu este doar de a o proteja, ci și a o  învăța să ia decizii.

„Ne facem planuri pentru călătoria de la anul”

Simți că o astfel de experiență leagă și mai mult relația dintre părinți-copii, în indeea că poate unora le este teamă să plece un singur părinte cu copilul într-o astfel de aventură?

În cazul nostru nu există nicio îndoială. Deja ne facem planuri pentru călătoria de la anul.

Ai învățat să înțelegi mai bine adolescenții sau nu aveai nevoie de o astfel de vacanță ca să conștientizez asta? Ești un tată cool cu alte cuvinte?

Asta are trebui să spună ea (râde). Eu sunt o persoană deschisă și cred în lecția învățării continue, chiar cred că e nevoie să fii așa în viață.

”Am prins perioada protestelor și am trecut de câteva ori pe lângă baricadele inccendiate”

Ați avut și momente mai puțin plăcute, la modul că nu v-ați înțeles cu privire la vreo destinație sau vreun obiectiv turistic de bifat?

Da, s-a întâmplat când eu eram cam insistent în nordul Parisului cu obiectivele mai puțin turistice. Am prins perioada protestelor și am trecut de câteva ori pe lângă baricadele inccendiate. Eu mi-am dorit să ajungem în cât mai multe locuri, dar oboseala se instala și am încercat să mai dozăm drumurile. Aveam ”ședințe” des și deciziile le luam în unanimitate.

Ce urmează acum? Crezi că a fost ultima escapadă de genul, fiica ta urmând să treacă într-o altă perioadă a vieții ei, când vacanțele sunt cu alte grupuri sau crezi că vei mai putea continua tradiția?

Urmează o nouă călătorie. Ea și-ar dori Japonia, eu America de Sud, iar fratele meu și nașii ei ne așteaptă în Statele Unite. Va depinde, însă, și de cât timp p să avem la dispoziție și, bineînțeles, de buget. Cred că o să mai avem câțiva ani de excursii împreună, oricum ea deja știe unde vrea să meargă cu prietenii atunci când va fi momentul. Nu de multe ori spunea, ”uite, aici trebuie să le aduc pe fete!”. Și cred că o să fie un ghid foarte bun.

Citește și Iulian Postelnicu, detalii din culisele noului serial de la Pro TV, Brigada Nimic. Ce se întâmplă la filmări și cu cine face echipă: ”Și eu și Papi am fost studenți ai lui Dem Rădulescu” EXCLUSIV

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *