Cremă de mascarpone rapidă. Se face doar din trei ingrediente, secretul pentru un gust ca la cofetărie

Rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Scris de: Daoud Andra

31 Oct. 2023

Cremă de mascarpone rapidă. Se face doar din trei ingrediente, secretul pentru un gust ca la cofetărie

Brânza mascarpone este un ingredient foarte des utilizat la deserturi. Se folosește în combinație cu frișcă, dar și cu cremă de ciocolată, fiind nelipsită din rețete precum tiramisu. Cum faci o cremă de mascarpone rapidă, deliciosă și potrivită pentru numeroase tipuri de deserturi. Rețeta cu care nu ai cum să dai greș.

Ce este brânza mascarpone

Mascarpone este o specialitate italiană din lapte de vacă, cu un conținut ridicat de grăsime, cu o consistență păstoasă și cremoasă. Se obține prin eliminarea zerului din smântână, proces care se numește denaturare.

Aceasta este rar consumată ca atare, fiind combinată de obicei cu alte ingrediente, cum ar fi zahărul, gălbenușurile de ou, frișca sau crema de ciocolată. Se poate folosi la prăjituri, torturi sau diverse deserturi cu fructe și biscuiți, făcute la rece.

Citește și: Cum faci cea mai bună cremă pentru tiramisu. Ingredientul secret pe care îl adaugă Adi Hădean

Cele mai bune combinații de creme pentru tort
Cremă de mascarpone

Cremă de mascarpone rapidă

Cea mai simplă și rapidă cremă de mascarpone este cea cu frișcă. Este ușoară și versatilă și poate fi folosită la numeroase deserturi. Ai nevoie doar de trei ingrediente de bază, la care poți adăuga și diferite arome. Pentru a obține consistența perfectă, proporțiile sunt: întreg, jumătate, sfert.

Altfel spus, la 400 de grame de cremă mascarpone, se adaugă 200 de ml de frișcă lichidă și 100 de grame de zahăr pudră. Opțional, mai poți adăuga coajă de lămâie sau esență de vanilie. Secretul pentru a obține crema perfectă este ca ingredientele să fie reci. Brânza mascarpone și frișca lichidă trebuie să fie luate din frigider atunci când le amesteci. Pune ingredientele la frigider pentru 24 de ore înainte de a prepara crema de mascarpone, astfel încât să nu ai surprize.

Citește și: Cum să-ți iasă cea mai bună cremă de zahăr ars. Secretul din cărțile de bucate ca să fie omogenă și netedă

Cât timp trebuie să mixezi

După ce ai scos ingredientele din frigider, adaugă-le într-un bol, pune zahărul peste ele și prepară imediat crema. Cu cât brânza mascarpone și frișca lichidă stau mai mult timp la temperatura camerei, cu atât riști să nu îți iasă crema.

Mixează ingredientele la viteză medie, până când crema de mascarpone capătă consistența dorită. Imediat ce crema s-a închegat, oprește mixerul. Dacă amesteci prea mult, riști să se taie crema și să nu o mai poți folosi. Brânza mascarpone este grasă, iar dacă o amesteci prea mult, apa din ea se va separa de grăsime și va căpăta acel aspect tăiat.

Citește și: Prăjitură fină cu cremă de nuci și unt. Are un gust deosebit. Vei cuceri pe toată lumea cu acest desert

Cremă de mascarpone cu ciocolată

Poți prepara o cremă rapidă cu mascarpone și ciocolată, ideală pentru torturi sau prăjituri. Ai nevoie doar de brânză mascarpone și cremă de ciocolată la borcan, de tip Nutella. Cantitatea de mascarpone trebuie să fie două treimi din cantitatea de cremă de ciocolată. De exemplu, dacă pui 600 de grame de Nutella, vei avea nevoie de 400 de grame de mascarpone.

Pune ambele ingrediente într-un bol și mixează la viteză medie, până când obții o cremă omogenă. Las-o la rece o jumătate de oră, după care o poți folosi la prăjituri. Această cremă este ideală pentru tortul de clătite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *