Creme de față naturale. Le poți prepara chiar la tine acasă, aceste ingrediente sunt esențiale pentru îngrijirea pielii

Creme de față hidratante, ușor de făcut acasă.
Creme de față naturale. Le poți prepara chiar la tine acasă, aceste ingrediente sunt esențiale pentru îngrijirea pielii

Creme de față naturale, ți-am pregătit o serie de recomandări care te vor ajuta să obții un bun produs de îngrijire a pielii. Cremele hidratante pentru piele cumpărate din magazin sunt mai scumpe. Și, de multe ori nici nu oferă rezultatele dorite. De aceea, în acest articol îți vom prezenta o mulțime de avantaje pentru a-ți face propria cremă hidratantă naturală chiar acasă. Fie că este vorba de o loțiune cremoasă sau de un amestec de uleiuri hrănitoare, produsele homemade sunt o alternativă pentru rutina zilnică de îngrijire.

Creme de față naturale

Pe lângă flexibilitatea de a-ți personaliza formulele, gândește-te la toate aromele și texturile pe care le poți crea. Poți viza nevoile specifice pielii tale și în plus, ai oportunitatea de a reduce expunerea la ingredientele chimice din produsele de înfrumusețare clasice.

Iată cum poți să faci trei creme hidratante naturale diferite, care satisfac mai multe nevoie ale tenului. Le poți prepara chiar la tine acasă, ingredientele ajută la hidratarea pielii.

1. Cremă cu aloe și jojoba

Această cremă este ideală pentru a-ți menține fața dar și mâinile hidratate în timpul zilei. Textura ei va fi similară cu cea a cremei pe care o cumperi de la farmacie. Iată ingredientele de care ai nevoie:

  • 1 cană hidrosol floral (lavanda sau trandafirul sunt cele mai puțin costisitoare și cele mai comune);
  • 3/4 cană ulei de jojoba (sau ulei de migdale dulci);
  • 1 lingura de ceara de albine;
  • 4 linguri de unt de cacao;
  • 2 linguri gel de aloe vera;

Amestecă foarte bine gelul de aloe vera și hidrosolul cu o furculiță, într-un castron mediu. Apoi, pune deoparte castronul într-un loc cald. Între timp încălzește ceara de albine, untul de cacao și uleiul de jojoba în cuptorul cu microunde până când se topesc complet. Pe măsură ce se topesc, se amestecă pentru a se omogeniza. După ce ingredientele s-au topit, se ia vasul de pe foc.

Turnați ușor ceara de albine și amestecul de ulei într-un blender. Lasă-le să se raceasca în blender, până când consistența lor ajunge la temperatura camerei. Mixează totul la cea mai mică setare timp de 10 secunde, apoi începe să adaugi amestecul de aloe vera și hidrosol foarte încet, în timp ce blenderul este la nivel scăzut. Acesta este procesul dificil de emulsionare. Ar trebui să dureze cel puțin 5 minute sau aproximativ 10 minute pentru a turna tot amestecul de hidrosol. Ar trebui să le vezi cum se omogenizează.

Apoi depozitează crema într-un recipient reutilizabil; o sticlă cu pompă ar fi foarte bună. Depozitată într-un loc răcoros, această cremă se va păstra până la trei săptămâni.

Creme de față naturale. Ce să folosești pentru pielea iritată

2. Cremă hidratantă lichidă liniștitoare pentru pielea iritată

Această cremă hidratantă pe bază de ulei, cu ulei de mușețel, este ideală pentru pielea uscată, cu mâncărime sau cu pete.
Ingrediente necesare:

  • 1/2 cană ulei de argan;
  • 2 linguri ulei de migdale dulci;
  • 10 picături ulei din semințe de morcov;
  • 5 picături de ulei esențial de mușețel;

Amestecă uleiul de argan și uleiul de migdale dulci împreună în recipientul pe care îl vei folosi pentru depozitare. Adaugă ulei de semințe de morcov, apoi ulei esențial de mușețel. Amestecă toate ingredientele împreună. Se aplică pe față sau pe orice zonă a pielii care este uscată.

Acest ulei hidratant trebuie păstrat într-un loc întunecat, ferit de căldură. Deoarece amestecul se poate păstra până la șase săptămâni, poți lua în considerare și reducerea la jumătate a rețetei dacă o vei folosi doar pentru față.

3. Cremă hidratantă pentru pielea îmbătrânită

Această combinație de uleiuri foarte hidratante poate fi folosită pentru față, gât și piept, mai ales dacă ai pielea predispusă la riduri.

Uleiul de măceș și uleiul de marula au efecte anti-îmbătrânire, iar uleiurile esențiale din semințe de morcov se amestecă bine împreună pentru a oferi beneficii de hidratare. Ingrediente necesare:

  • 2 linguri ulei de argan;
  • 1 lingura ulei de marula;
  • 1 lingura ulei de măceșe;
  • 12 picături de ulei din semințe de morcov;
  • 5 picături de ulei esențial de trandafir;
  • 5 picături de ulei esențial de lavandă;

Amestecă foarte bine uleiurile în recipientul dorit. Aplică-le pe piele, masând ușor, folosind mișcări de netezire în sus, începând de la linia maxilarului și mergând în sus pe față. Este recomandată să fie evitată zona ochilor.

Citește și cum alegi crema de față. Atenție la vârstă și la tipul de ten!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *